ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,


















































«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους
Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
150 ακόμα Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ αναμένεται να αποσταλούν στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Κομπάνι. Αυτοί οι 150 θα αντικαταστήσουν την αρχική δύναμη Πεσμεργκά που μπήκε στην πόλη πριν ένα μήνα.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης στο Ιράκ, η νέα μονάδα θα μεταφερθεί αεροπορικώς μέσω Τουρκίας.
Οι Πεσμεργκά που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην Κομπάνι έχουν πάρει ειδική εκπαίδευση σε βάση κοντά στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι για τις επιχειρήσεις στην Κομπάνι, είπε Κούρδος αξιωματούχος στο BasNews.
“Είναι άνδρες από την 1ο και 2ο Τάγμα εφέδρων”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Στις 28 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, διέταξε 150 Πεσμεργκά να πάνε στην Κομπάνι μέσω Τουρκίας ώστε να υποστηρίξουν τις κουρδικές δυνάμεις του YPG και του YPJ στην άμυνα της πόλης που πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η άφιξη των κουρδικών ενισχύσεων στην Κομπάνι άλλαξε τις ισορροπίες δυνάμεων προς όφελος των πολιορκημένων.























































