Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Κατάντια για την Ευρώπη το ανατολίτικο παζάρι με το “σουλτανάτο”

Κατάντια για την Ευρώπη το ανατολίτικο παζάρι με το “σουλτανάτο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ντροπή και κατάντια για την Ευρώπη, είναι η σύνοδος για το προσφυγικό που διεξάγεται στις Βρυξέλλες την Δευτέρα και συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι 28 ηγέτες της Ευρώπης, επί της ουσίας έμπλεξαν στα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας και αποδέχονται να εκβιάζονται από τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, συζητώντας τις ανεκδιήγητες απαιτήσεις τους.

Ακόμη και αν δεν τις αποδεχτούν τελικά, αποτελεί θανάσιμο πλήγμα για την Ενωμένη Ευρώπη και μόνο το γεγονός ότι δέχονται να συζητούν με τους Τούρκους, με τους εκβιαστικούς όρους που θέτει η Άγκυρα.

Αν οι ηγέτες των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ομοννοήσουν και δεν συμπεριφερθούν ως εταίροι, καλύτερα είναι να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να παραδεχτούν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και να διαλύσουν την Ένωση.

Αποτελεί τεράστια προσβολή για τους λαούς της Ευρώπης, να βλέπουν τους ηγέτες τους ανίκανους να βάλουν στην θέση του το σουλτανάτο του Ερντογάν και να παζαρεύουν με την Άγκυρα αντί να δίνουν τελεσίγραφο για τον τρόπο που οφείλει να συμπεριφέρεται στην διεθνή κοινότητα ένα κράτος.

Η πάλαι ποτέ κραταιά Ευρώπη πρέπει επιτέλους να καταλάβει την ισχύ της και ενωμένη να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς εχθρούς της και αντί να υποκύπτει σε εκβιασμούς να δώσει τελεσίγραφο στην Τουρκία.

Την δύναμη την έχει και πρέπει να την χρησιμοποιήσει. Οι Τούρκοι δεν ήταν ούτε μπορούν να γίνουν σύμμαχοι και Ευρωπαίοι εταίροι, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Η Ευρώπη πρέπει πρώτα να τους συνετίσει και στη συνέχεια να ελέγξει το βαθμό του εξευρωπαϊσμού τους για να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ως τότε προσοχή. Θα είναι εγκληματικό να διασπαστεί ή ακόμη και να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, από το σουλτανάτο του Ερντογάν.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr