Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Ο Φιγιόν είχε παρρησία – Ο Μητσοτάκης γραφείο Τύπου

Ο Φιγιόν είχε παρρησία – Ο Μητσοτάκης γραφείο Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όταν στις αρχές του μήνα τούτη η στήλη παραλλήλιζε τον Πρόεδρο της ΝΔ με τον Γάλλο νεοφιλελεύθερο ηγέτη, με αφορμή τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα προκύψουν τόσο πολλά περισσότερα κοινά για τους δύο πολιτικούς άνδρες.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento συνιστούν ένα μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και αυτοπαρουσιαζόμενο ως εν αναμονή πρωθυπουργό.

Η μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες για τη σύζυγό του, όπως προβλέπεται, ασχέτως με το αν το ζεύγος βρισκόταν σε διάσταση ή όχι και ασχέτως εάν πρέπει εντός 90 ημερών από την εκλογή του ως αρχηγός κόμματος να υποβάλλει νέα, αλλά και η έμμεση παραδοχή της σύνδεσης της κας Γκραμπόφσκι με offshore εταιρεία στα νησιά Κέιμαν, αφήνει έκθετο στην κοινή γνώμη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απότομη αύξηση της περιουσίας (αγορά του σπιτιού του Βολταίρου) αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας της κας Γκραμπόφσκι από τη στιγμή – με διαφορά ημερών – που δεν υποβάλλουν κοινή δήλωση πόθεν έσχες γεννά εύλογα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν για να μη μένει καμία σκιά.

Και μπορεί η μεγάλη μερίδα του Τύπου να μην ασχολείται με το θέμα – στην αρχή σαν να μην υπήρχε – ωστόσο πλέον έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που κάτι τέτοιο απλά καθιστά το Μέσο που το “θάβει” αναξιόπιστο έως γελοίο.

Χαρακτηριστικό της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση είναι το γεγονός ότι Μέσα που αποτελούν τους πλέον σκληρούς επικριτές της κυβέρνησης, όπως η Δημοκρατία, φιλοξενούν απόψεις και άρθρα εξόχως επικριτικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Χαρβαλιάς, αφού πρώτα έκανε αναδρομή στις υποθέσεις του Κήρυκα Χανίων και της Siemens, έγραφε:

-«Απάντησε όχι ο ίδιος, αλλά η σύζυγος του με μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση γεμάτη επικολυρικές διατυπώσεις… Αντί άλλης εισαγωγής, η θιγόμενη εν αναμονή πρώτη κυρία, επέλεξε την προσφιλή μέθοδο της παράθεσης…τίτλων σπουδών ως πειστήριο αξιοσύνης. Και βεβαίως λέξη για την ταμπακιέρα. Πόσο δηλαδή αγοράστηκε το περίφημο διαμέρισμα στη συνοικία της…διανόησης και όχι της χλιδής… Τα «μπερδεύτηκε ο λογιστής μου κι έδωσε λάθος ΑΦΜ» καλά είναι να τα λέει η κυρά Μαρία την ώρα που μπουκάρει το ΣΔΟΕ στο σουβλατζίδικο. Αλλά για «πρώτη εθνική» που ετοιμάζεται να καταλάβει την εξουσία προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση μειδιάματα συγκατάβασης… Φοβούμαι λοιπόν ότι ο εν αναμονή πρωθυπουργός έχει μπερδέψει το κοινό στο οποίο απευθύνεται».

Το πιο φυσιολογικό λοιπόν, σε κάθε περίπτωση, θα ήταν η αστραπιαία δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της κας Μαρέβας Γκραμπόφκσι, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά τόσο για τον ίδιο τον πολιτικό αρχηγό όσο και για τη σύζυγό του.

Εν συνεχεία, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα ήταν μονόδρομος για τις περαιτέρω αστικές και ποινικές ευθύνες αυτών που – όπως θα είχε αποδειχθεί από το πόθεν έσχες – συκοφάντησαν το ζεύγος Μητσοτάκη.

Αντ’ αυτού, μέχρι στιγμής ο χειρισμός της υπόθεσης από την πλευρά της ΝΔ δείχνει έντονο εκνευρισμό.

Στην αρχή καταβλήθηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια δημιουργίας ενός “αντίβαρου” της υπόθεσης με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Αφού ακυρώθηκε το σενάριο της Ντίσνεϊλαντ, στη συνέχεια άρχισε η λάσπη στον ανεμιστήρα με υπονοούμενα δημοσίως για υπόγειες συναλλαγές.

Αν και πρόκειται για μία εξόχως προσωπική υπόθεση – με πολιτικές προεκτάσεις φυσικά αφού πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα ενδεχομένως αυριανό πρωθυπουργό – για τα ρεπορτάζ της εφημερίδας ο κ. Μητσοτάκης παραμένει κρυπτόμενος.

Σαν να θέλει ο ίδιος να αποφύγει την ταύτιση με την υπόθεση, βάζει μπροστά το κόμμα του. Η ΝΔ έχει βγάλει ουκ ολίγες ανακοινώσεις και απαντά αντί του αρχηγού της, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά της εφημερίδας και των δημοσιογράφων με αναφορές σε “πιστόλια του Μαξίμου”.

Πέραν του αυτονόητου, πως δηλαδή όποιος δημοσιογράφος σέβεται στο ελάχιστο τον εαυτό του, εάν είχε ένα σχετικό ρεπορτάζ θα το δημοσιοποιούσε, ειδάλλως θα ήταν εν δυνάμει εκβιαστής, προκύπτει ένα τραγελαφικό ερώτημα.

Το πανελλήνιο γνωρίζει πως έχει υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά από ποιον! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι; Ή από τη ΝΔ που έχει αναλάβει χρέη γραφείου Τύπου του ζεύγους;

Ο εκνευρισμός της ΝΔ ωστόσο δεν περιορίζεται εκεί. Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, είτε προβοκάροντας τον αρχηγό είτε λόγω ανοησίας, πήγε το θέμα στη Βουλή, μετατρέποντας σε υποκείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου έναν ιδιώτη επιχειρηματία και έναν δημοσιογράφο!

Αργά η γρήγορα η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει. Και θα φανεί εάν έχει δίκιο ο Βαξεβάνης ή ο Μητσοτάκης. Εξίσου αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρει θέση δημοσίως και ο αρχηγός της ΝΔ, όχι διά αντιπροσώπων αλλά ο ίδιος.

Να υπερασπιστεί – πειστικά ή όχι – τον εαυτό του, την υπόληψή του αλλά και την ακεραιότητά του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, παρά τα τόσα κοινά με τον Φρανσουά Φιγιόν, οι δύο άνδρες θα μείνουν στην ιστορία για μία ειδοποιό διαφορά.

Ο Γάλλος πολιτικός είχε την παρρησία να ομολογήσει δημοσίως πως αν και “δαίμονας” του Δημοσίου, είχε βολέψει εκεί τη σύζυγο και τα παιδιά του για να λαμβάνουν κάποια εκατομμύρια.

Ο Μητσοτάκης απλά είχε γραφείο Τύπου…

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr