Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Η εκδίκηση είναι πόρνη και δημόσια υπάλληλος

Η εκδίκηση είναι πόρνη και δημόσια υπάλληλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα!Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και οτι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)”. Με αυτό το τιτίβισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαιρόταν για τα κοινά που έχει με το γαλλικό alter ego του, Φρανσουά Φιγιόν.

Με αυτά τα εγκάρδια λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να κρατηθεί και “καρφώθηκε” – γνωρίζοντας ασφαλώς τη σκληρή ατζέντα του Γάλλου υποψήφιου – που προφανώς βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις και στις απόψεις του αρχηγού της Ν.Δ.

Και πώς μπορεί να μην τα προσέξει κανείς; Ο Γάλλος πολιτικός προτάσσοντας τη δική του “συμφωνία αλήθειας” αναρριχήθηκε στην ηγεσία της συντηριτικής παράταξης, δεσμευόμενος για ανένδοτο αγώνα κατά του “λαϊκισμού” και του Δημοσίου.

Αμφότεροι ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κρύψουν τα αλλεργικά αντανακλαστικά τους για το Δημόσιο.

Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνδέσει το όνομά του – μετά την γιγάντωση του Δημοσίου από την οικογένειά του – με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην προοπτική πλέον της εξουσίας και επιχειρώντας να καμουφλάρει την πραγματική του ατζέντα προς τέρψιν της εκλογικής δεξαμενής του Δημοσίου, φιλοτεχνεί το λόγο του με τη δική του “αληθινή” δημιουργική ασάφεια.

Δεν θα κάνει απολύσεις λέει, αλλά εγκωμιάζει την αποφασιστικότητά του για “επώδυνες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις” στην κατεύθυνση προς ένα “πιο λιτό και λειτουργικό Δημόσιο”.

Ο “οραματιστής” και “ρεαλιστής” Φιγιόν από την άλλη, κατάφερε να πάρει το χρίσμα της γαλλικής Δεξιάς, δεσμευόμενος για 500.000 απολύσεις στο Δημόσιο, για να λάβει βέβαια τα συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη.

Πίσω από τις μεταρρυθμιστικές φανφάρες ωστόσο αμφότερων, βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα, η οποία δεν σταματά να τους καταδιώκει.

Ο Γάλλος “μεταρρυθμιστικής” τελικά ήταν λίγο πιο ρεαλιστής από όσο διατεινόταν και είχε βολάψει τη γυναίκα του και το ένα τέκνο του στο Δημόσιο – αυτό που με διαπρύσιους λόγους κατήγγειλε – για να τα τσεπώνουν χοντρά. Μέχρι στιγμής οι έρευνες έχουν σταματήσει το κοντέρ στα 900.000 ευρώ, αλλά και αυτό μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο εν Ελλάδι Φιγιόν, έχει συνδέσει το όνομά του με ουκ ολίγες υποθέσεις που κινούνται από τις παρυφές μέχρι και τον σκληρό πυρήνα του Δημοσίου.

Πέραν του σκανδάλου της Siemens, δηλαδή τις “προμήθειες” για συμβάσεις με το κακό Δημόσιο, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης εγκαλείται πως έσπευσε να πληρώσει τον εξοπλισμό που είχε λάβει μονάχα μόλις αποκαλύφθηκε η “δωρεά”, κουβαλά μαζί του το πελατειακό κράτος που κατηγορείται πως έχει στήσει στο παρελθόν η οικογένειά του.

Και όχι φυσικά γιατί σχεδόν τρεις γενιές της οικογένειας έχουν περάσει από σχεδόν όλα τα κρατικά αξιώματα, κάνοντας πολυετή καριέρα στο Δημόσιο, ούτε φυσικά γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται πως ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε 53(!!!) μετακλητούς υπαλλήλους.

Ούτε γιατί “μεγαλώνει” τη ΝΔ, συμπράττοντας με τη νεοθατσερική Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο.

Δεν έφταναν όλα αυτά, τώρα ο Έλληνας Φιγιόν καλείται να απαντήσει για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων. Το Δημόσιο να ‘ναι καλά…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr