ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr

Πιάσαμε πάτο, μόνη διέξοδος οι εκλογές

Πιάσαμε πάτο, μόνη διέξοδος οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όταν πριν 4 χρόνια τα spreads ήταν στο 7% και χρέος της χώρας 120% του ΑΕΠ στα 320 δισ. ευρώ, μιλούσαμε για χρεοκοπία.

Σήμερα που τα spreads είναι στο 7,78%, το χρέος στο 170% του ΑΕΠ στα 350 δισ. ευρώ και βάλε και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες έχει τριπλασιαστεί, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και σωθήκαμε χάρη στις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης.

Αν προσμετρήσουμε την αλματώδη άνοδο της ανεργίας, την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός (6,3 εκ. στο όριο της φτώχειας σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής) και την ανυπαρξία μιας κυβέρνησης να πει ένα όχι στις απαιτήσεις των ξένων, καταλαβαίνει κανείς ότι το σημερινό γκουβέρνο έχει πιάσει πάτο.

Την ίδια στιγμή γύρω μας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούνται εστίες αναταραχής που τουλάχιστον έμμεσα θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαπραγματευθεί επιτυχώς αν το φρέσκο γάλα θα είναι 5 η 7 ημερών, ασφαλώς και δεν μπορείς να την έχεις εμπιστοσύνη να διαπραγματευθεί θέματα όπως το χρέος, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κ.α.

Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, η κοινωνία είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, η μόνη σοβαρή επιλογή της κυβέρνησης είναι η προκήρυξη εκλογών.

Να αποφασίσει ο λαός αν θέλει αλλαγή πορείας η την συνέχεια αυτής της πολιτικής.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ενίοτε όμως υπάρχουν κυβερνήσεις που οδηγούν τις χώρες και τις κοινωνίες σε αδιέξοδα…

  • Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία: Η επικοινωνιακή καπηλεία από τον Μητσοτάκη μιας διαχρονικής εθνικής στρατηγικής
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Ο στενός φίλος της Τουρκίας Σάντσεθ υπονομεύει την ασφάλεια της ΕΕ
    Διδάκτωρ Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Πρίνστον, ΗΠΑ - Πολιτικός αναλυτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr