Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση του Σον Πεν στον Ερντογάν για τις σφαγές των Αρμενίων

Επίθεση του Σον Πεν στον Ερντογάν για τις σφαγές των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σον Πεν, σε ανάρτησή του στο twitter, κατηγορώντας τον για τις δολοφονίες Αρμενίων με τα όπλα που του παρέχουν οι ΗΠΑ.

Μάλιστα, πήρε θέση και για τις αμερικανικές εκλογές στηρίζοντας ανοιχτά τον επικεφαλής των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. 
 
Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Όσο εμείς καθόμαστε, οι Αρμένιοι σφαγιάζονται από τον Ερντογάν, τον φίλο του Τραμπ, με τα όπλα που εμείς του παρέχουμε.

»Αυτή δεν είναι η Αμερική. Μπάιντεν για την αναγέννηση της Αμερικής».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε χθες ότι ο αριθμός των Αρμένιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στις 27 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 36 στους 963, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η κατάρρευση των δύο συμφωνιών για κατάπαυση του πυρός, στις οποίες διαμεσολάβησε η Ρωσία, έχει μειώσει τις ελπίδες για ένα άμεσο τέλος των εμπόλεμων συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μία αποσχισθείσα περιοχή του Αζερμπαϊτζάν που ελέγχεται από τους Αρμένιους.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο σε ολοσέλιδο δημοσίευμα στους Times του Λονδίνου, διάφορες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Σον Πεν, κατηγόρησαν τον Ερντογάν για πέντε δολοφονίες.
 
«Οι διαταγές σας που προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων θα μπορούν να προκαλέσουν μια βάση για να ξεκινήσει κάποια δίκη στο Στρασβούργο».

Ευθεία κατηγορία εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνουν 30 διάσημοι διεθνείς καλλιτέχνες, με ολοσέλιδη δημοσίευσή τους στους Times του Λονδίνου.
 
Στη δημοσίευση, οι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο Σον Πεν, η Σούζαν Σάραντον, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, αναφέρουν πως «αποκαλέσατε τους διαδηλωτές πλιατσικολόγους, χούλιγκανς και υποστηρίξατε πως είναι τρομοκράτες, κατευθυνόμενοι από ξένους.

»Όμως, στην πραγματικότητα οι διαδηλωτές αυτοί ήταν οι νέοι που ζητούσαν να παραμείνει η Τουρκία ως ένα κοσμικό κράτος, όπως είχε προβλέψει ο Κεμάλ Ατατούρκ».

Και συνεχίζουν: «Δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο για να καταγγείλουμε την βία που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων, την τύφλωση άλλων 11 από τα δακρυγόνα και τον τραυματισμό άλλων 8.000 διαδηλωτών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λόιντ Όστιν: Ο Πούτιν θέλει να προχωρήσει παραπέρα αλλά πρέπει να στον σταματήσουμε στην Ουκρανία

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Το ψευδοκράτος της Νότιας Οσετίας συζητά την ένταξη του στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr