Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στάθης Λιβαθινός,

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών φέρνει στο φως μια καταγγελία που κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΗ αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό.

«Αποφασίζουμε να μιλήσουμε ανοιχτά και να μοιραστούμε τη λεκτική και ψυχολογική βία την οποία υποστήκαμε από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινό», τονίζουν στο κείμενο που δημοσιοποίησαν οι ανάπηροι καλλιτέχνες.

Όπως σημειώνουν, στις 27 Δεκεμβρίου του 2017, υπήρξε μια (δίωρη) συνάντηση με τον κ. Λιβαθηνό, κατά τη διάρκεια της οποίας, «κάθε φράση και κάθε πράξη του, επιβεβαίωνε το φαινόμενο του μισαναπηρισμού».

Καταγγέλλουν ότι ο γνωστός σκηνοθέτης, που παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από επιστολή σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους, «στάθηκε βαθιά προσβλητικός και υποτιμητικός απέναντι στους ανάπηρους καλλιτέχνες συνολικά, αλλά και προσωπικά σε εμάς που ήμασταν παρούσες και παρόντες σε εκείνη τη συνάντηση, αμφισβητώντας τόσο τις τυπικές γνώσεις, τις εμπειρίες και την εκπαίδευσή μας όσο και τις ικανότητές μας να υπηρετήσουμε την τέχνη».

Τονίζουν, δε, ότι στις 11 Μαρτίου 2021, κατατέθηκε καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Λιβαθινού πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι λέει το «Εθνικό Θέατρο» για την παραίτηση Λιβαθινού

Παραιτήθηκε από το «Εθνικό» και ο Στάθης Λιβαθινός – Καταγγέλλεται για «αυταρχική συμπεριφορά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr