Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Coca Cola παραδέχθηκε πόσα εκατομμύρια τόνους πλαστικών σκουπιδιών παράγει

Η Coca Cola παραδέχθηκε πόσα εκατομμύρια τόνους πλαστικών σκουπιδιών παράγει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Coca Cola, Ρύπανση,

Η Coca Cola παράγει τρία εκατομμύρια τόνους πλαστικών συσκευασιών ετησίως, αποκάλυψε η εταιρεία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η εταιρεία παράγει το ισοδύναμο 200.000 μπουκαλιών ανά λεπτό, παρασχέθηκαν στο Ίδρυμα Έλεν Μακάρθουρ, της ομώνυμης διάσημης ιστιοπλόου και ακτιβίστριας, το οποίο πιέζει μεγάλες εταιρείες και κυβερνήσεις να μειώσουν το πλαστικό αποτύπωμα τους.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε αρνηθεί να αποκαλύψει την ποσότητα πλαστικών που παράγει, αλλά τώρα προχώρησε στην κοινοποίηση της συνολικής παραγωγής για το 2017.

Παρόλο που η εταιρεία δεν περιέγραψε λεπτομερώς την κλίμακα της παραγωγής μπουκαλιών της, η ποσότητα ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου των 500ml, η οποία είναι 500 δισεκατομμύρια μπουκάλια το χρόνο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Ίδρυμα Έλεν Μακάρθουρ έχει στόχο τη διαφάνεια από τις μεγάλες εταιρείες και 150 εξ αυτών έχουν ήδη προσυπογράψει την παγκόσμια δέσμευσή του για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Η Coca Cola είναι μία από τις 31 τέτοιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Mars, Nestlé και Danone, οι οποίες έχουν επίσης αποκαλύψει πόση πλαστική συσκευασία παράγουν.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα δικά τους στοιχεία.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ίδρυμα, δείχνει για πρώτη φορά τα στοιχεία των εταιρειών παράλληλα με τις εξαγγελίες της κάθε μίας για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο διαφάνειας που ωθεί τις προσπάθειες μείωσης των πλαστικών αποβλήτων και της ρύπανσης.

«Η απόφαση περισσότερων από 30 εταιρειών να δημοσιοποιήσουν τους ετήσιους όγκους πλαστικών συσκευασιών τους στην έκθεση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη μεγαλύτερη διαφάνεια», ανέφερε η ανακοίνωση του ιδρύματος.

«Χαιρετίζουμε τις εταιρείες που δημοσιεύουν αυτά τα δεδομένα και ενθαρρύνουν όλες τις εταιρείες που κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν πλαστικά να αποκαλύψουν το πλαστικό τους αποτύπωμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Κίνα κρύο ρεκόρ -40°C και ρεκόρ εκπομπών CO2

«Θα χάσουμε μια γενιά»: Η τοξική σκόνη των σεισμών της Τουρκίας

Οριστικό: Τέλος στα καινούργια αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ από το 2035 στην Ε.Ε.

Coca-Cola: Δεν έχουμε σχέση με τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό

Έφτασε Λήμνο η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά – Τεράστια η ζημιά στην Ίμβρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr