Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνος Ξενοκώστας: «Εθνική υπόθεση η αναγέννηση των ναυπηγείων της Ελλάδας»

Πάνος Ξενοκώστας: «Εθνική υπόθεση η αναγέννηση των ναυπηγείων της Ελλάδας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε την αναγέννηση των ναυπηγείων της Ελλάδας ο επικεφαλής -πρόεδρος και CEO- του ONEX Group​, Πάνος Ξενοκώστας, στη διάρκεια εκδήλωσης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε το θέμα «Τοπική Αλλαγή – Παγκόσμιο Αποτύπωμα Νεώριο Σύρου: Ο Άνεμος της Αλλαγής – Μια Νέα Εποχή για τον Τομέα της Ναυπηγοεπισκευής».

Η εκδήλωση, η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, είχε στο επίκεντρό της την αναγέννηση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, έκανε λόγο για το «θαύμα της Σύρου».

Μίλησε για αναγέννηση του ναυπηγείου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια κατάσταση win – win.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν θέσεις εργασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο, καλές θέσεις εργασίας, ενώ ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, επισήμανε ότι «θεωρούμε ότι ειδικά το κομμάτι της ποιοτικής ναυτιλίας είναι πολύ σημαντικό».

Σύμφωνα με τον κ. Ξενοκώστα, το ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου κατάφερε στο διάστημα της επαναλειτουργίας του να σπάσει ορισμένα ρεκόρ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 106 πλοία είχαν επισκευαστεί κι εξυπηρετηθεί από το ναυπηγείο.

Από τον Ιανουάριο του 2019 ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 67 πλοία.

Η δομή εξυπηρετεί πλοία όλων των κατηγοριών, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση πελατολογίου, είπε ο κ. Ξενοκώστας, προσθέτονας πως διεθνείς και Έλληνες πλοιοκτήτες δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο ναυπηγείο.

Στόχος για το 2020 είναι το ναυπηγείο να «πιάσει» 120-150 πλοία σημείωσε ο κ. Ξενοκώστας.

Αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, δίνοντας μία «ανάσα» κυρίως στην τοπική κοινωνία κι έχοντας παράλληλα «αποτύπωμα» στο εργασιακό ισοζύγιο, υπογράμμισε πως υπάρχουν 685 θέσεις εργασίας.

«Πέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα, έγινε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων και αναβάθμισης του ναυπηγείου» σημείωσε ο κ. Ξενοκώστας, ενώ σχετικά με τις προβλέψεις για τις εξαγωγές είπε πως αυτές τοποθετούνται περίπου στα 30 εκατομμύρια δολάρια για το 2019.

Για το ναυπηγείο της Ελευσίνας σημείωσε πως «είμαστε σε διαδικασίες συζητήσεων, ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτές θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιτέλους! Η φιλότουρκη Βικτόρια Νούλαντ ξεκουμπίζεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτόν τον μήνα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Αρμενία – Συνάντηση με τον Αρμένιο πρεσβευτή

Ο Ερντογάν διόρισε πρεσβευτές κομματικά στελέχη που ΔΕΝ είναι διπλωμάτες – Οι Τούρκοι πρεσβευτές δεν μιλούν ξένες γλώσσες

Η Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19/2/24

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr