ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Volkswagen Αυτοκίνητα, Αυτοκίνητο, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Γερμανία, Παρουσιάσεις Αυτοκινήτων - Νέα για το Αυτοκίνητο, Τουρκία,


















































Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα
«Εκρηκτική» δασκάλα της γιόγκα: Η 56χρονη μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο
Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας - Τι ομολόγησε
Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη για κατασκοπεία - Διακινούσε ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μπορεί η διοίκηση του Volkswagen Group να φερόταν έτοιμη να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές της και να προχωρήσει κανονικά στη δημιουργία νέου εργοστασίου στην Τουρκία, όμως τα σωματεία εργαζομένων στο γερμανικό όμιλο έχουν αντίθετη άποψη!
Θυμίζουμε, γράφει το NewsAuto, πως η γερμανική εταιρεία είχε επιλέξει τη Μανίσα, μία περιοχή 40 χιλιόμετρα Βόρειο-Ανατολικά της Σμύρνης για τη νέα γραμμή παραγωγής που θα παρήγαγε το νέο Passat και το Skoda Superb, με ετήσια παραγωγή που θα άγγιζε τα 300 χιλιάδες οχήματα.
Ωστόσο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των γειτόνων μας στη Συρία, εκτός από τη διεθνή κριτική, έφεραν και προσωρινή παύση στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου.
Και πλέον, καθώς τα εργατικά σωματεία είναι πολύ ισχυρά στη Γερμανία, η… παύση ίσως αποδειχθεί και οριστική.
Όπως αναφέρει το Automotive News, ο επικεφαλής όλων των εργατικών σωματίων του VW Group παγκοσμίως, Bernd Osterloh, τράβηξε κόκκινη γραμμή λέγοντας:
«Το λέω ξεκάθαρα: οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν πρόκειται να εγκρίνουν το σχέδιο όσο η Τουρκία επιχειρεί να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους, μέσω πολέμου».
Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης του 1.3 δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα έδινε πνοή στην πληγωμένη τους τελευταίους μήνες τουρκική οικονομία ενώ για τη VW θα αποτελούσε και ένα «σκαλοπάτι» για τη Μέση Ανατολή.
Από πλευράς του brand δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίδραση στα παραπάνω.
Πρέπει όμως να τονίσουμε πως τα εργατικά σωματεία έχουν ιδιαίτερη επιρροή στις στρατηγικές αποφάσεις της VW! Και τις μισές ψήφους στο εποπτικό συμβούλιο αλλά και δικαιώματα άσκησης βέτο.























































