Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε βιοκλιματικό κτήριο μετατρέπεται η πρώην έδρα της Ελευθεροτυπίας

Σε βιοκλιματικό κτήριο μετατρέπεται η πρώην έδρα της Ελευθεροτυπίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Σεπτέμβριο του 2020 εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand τις εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου που φιλοξενούσε την έδρα της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Η εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αγοράσει, μέσω πλειστηριασμού, προς 10,8 εκατ. ευρώ το ακίνητο.

Πλέον, μέσω μίας επένδυσης της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, προχωράει στην υλοποίηση των εργασιών αναβάθμισης με στόχο την μετατροπή του ακινήτου σε υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο γραφείων με πιστοποίηση LEED σύμφωνα με το www.capital.gr.

Το ακίνητο, που βρίσκεται στην οδό Μίνωος 10-16, στο Νέο Κόσμο, είναι επτά ορόφων, διαθέτει εμβαδόν δόμησης περίπου 10 χιλ. τ.μ. και θα μισθωθεί σε πολυεθνικό όμιλο με τον οποίο η Dimand, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Ο ρόλος της Grivalia

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω της θυγατρικής της Dimand, Value Τουριστική, το 49% της οποίας απέκτησε, προς 1,8 εκατ. ευρώ, η Grivalia τέλη 2018. Μετά την αποπεράτωση των εργασιών αναβάθμισης, η Grivalia θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Value Τουριστική, όπως, εξάλλου, έχει, ήδη, πράξει η εταιρεία στο έργο της αξιοποίησης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά.

Μπορεί η Grivalia Management να έχει συγχωνευθεί με την Eurobank, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με την Dimand και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης των τελευταίων 30 ετών στο Δήμο Πειραιά.

Αντικείμενο της παρέμβασης είναι η αναβίωση και επανάχρηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και η μετατροπή τους σε κτήρια γραφείων διεθνών προδιαγραφών, αλλά και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Ισχυροποιείται η ζήτηση για γραφεία

Η επένδυση της Dimand ανταποκρίνεται στο ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για γραφεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2019 το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων σε επαγγελματικά ακίνητα των Ανώνυμων Εταιρειών Επένδυσης σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) κατευθύνθηκε σε γραφεία.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Algean Property, η ζήτηση για καλής ποιότητας γραφεία, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραμένει υψηλή, με τις ακαθάριστες αποδόσεις (γ’ τρίμηνο 2019) να κυμαίνονται από 6,5% σε 7,25%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, για φέτος αναμένεται ενίσχυση των ενοικίων, ενώ, έως το τέλος του 2021, οι προγραμματισμένες παραδόσεις νέων κτηρίων γραφείων είναι περιορισμένες, καθώς δεν ξεπερνούν τις 65.000 τ.μ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

RND: Μπίζνες πολλών δισ. ευρώ με «χρυσές βίζες» στην Ελλάδα

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας – Ενημέρωση για τη ρύπανση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr