Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατρεπτική δήλωση: Το τέλος του τσιγάρου είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζεσαι

Ανατρεπτική δήλωση: Το τέλος του τσιγάρου είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζεσαι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάπνισμα,

«Ένα μέλλον στο οποίο το τσιγάρο αποτελεί οριστικά παρελθόν είναι εφικτό.

»Στην πραγματικότητα, με τη σωστή ενθάρρυνση εκ μέρους των ρυθμιστικών αρχών και την υποστήριξη από την κοινωνία των πολιτών, πιστεύουμε ότι οι πωλήσεις τσιγάρων μπορούν να τελειώσουν, εντός 10-15 ετών, σε πολλές χώρες του κόσμου».

Την ανατρεπτική αυτή δήλωση έκανε πρόσφατα ο André Calantzopoulos, CEO της Philip Morris, στο πλαίσιο του ετήσιου Concordia Annual Summit, που διεξάγεται παράλληλα με την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και το οποίο φέρνει κοντά ηγέτες από τον χώρο του επιχειρείν, της πολιτικής και των ΜΚΟ για ένα ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο.

Προϋπόθεση για να γίνει πραγματικότητα τόσο σύντομα ένα μέλλον χωρίς καπνό τσιγάρου, είναι, σύμφωνα με τον André Calantzopoulos, η προσήλωση στην επιστήμη, η συνεργασία και η δέσμευση για επιτάχυνση της πληροφόρησης στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Επικαλέστηκε μάλιστα το ρόλο της επιστήμης πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας:

«Η επιστήμη ενώνει. Έχει τη δύναμη να ανοίξει σύνορα και νου και να φέρει πρόοδο.

»Μπορεί να προωθήσει την καινοτομία.

»Για τη Philip Morris International, η επιστήμη άλλαξε την εταιρεία μας και μεταμορφώνει τη βιομηχανία μας» και έκλεισε τονίζοντας πώς «Η επιστήμη εξασφαλίζει πρόοδο.

»Εξασφαλίζει λύσεις. Φέρνει ελπίδα σε μια εποχή που οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι τόσο μεγάλες που απειλούν να μας κατακλύσουν.

»Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην επιστήμη να πολιτικοποιηθεί και να πολωθεί».

Ο επικεφαλής της μεγάλης καπνοβιομηχανίας επεσήμανε ταυτόχρονα πως το smoke-free μέλλον δεν είναι εγγυημένο όσο οι πολιτικές ατζέντες και οι ιδεοληψίες γύρω από το κάπνισμα επιβραδύνουν την πρόοδο και κρατούν εκατομμύρια από ανθρώπους απληροφόρητους.

Και επεσήμανες ότι, αντί για την έναρξη ενός -βασισμένου στα επιστημονικά στοιχεία- διαλόγου σχετικά με την ρύθμιση των καινοτόμων προϊόντων προκειμένου να βοηθήσουν τους ενήλικους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα τσιγάρων «Αντιμετωπίζουμε συχνά μια ιδεολογικά καθοδηγούμενη αντίσταση από ορισμένους οργανισμούς δημόσιας υγείας και ορισμένες ΜΚΟ».

Ανάμεσα στα στοιχεία που ανάφερε ο CEO της Philip Morris είναι και η αναφορά στους περισσότερους από 11,2 εκατομμύρια καπνιστές που έχουν ήδη στραφεί στο ηλεκτρικά θερμαινόμενο σύστημα καπνού της Philip Morris International και έχουν σταματήσει το συμβατικό τσιγάρο και ανέφερε ότι σε αυτούς «έρχονται να προστεθούν και πολύ περισσότεροι άνθρωποι που έχουν επιλέξει άλλες smoke-free ενναλακτικές που είναι καλύτερες από το να συνεχίσουν το κάπνισμα τσιγάρων».

Κάτι που ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως ένα σημαντικό επίτευγμα στον τομέα της δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες μέθοδοι βοηθούν να κόψει κανείς το τσιγάρο – Τι ισχύει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Όποιος κόβει το τσιγάρο πριν τα 35, είναι σαν να μην κάπνισε ποτέ

Γερμανική μελέτη: Οι καπνιστές κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό

Η Τουρκία κόβει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού

Τι είπε ο Τσιόδρας για το αν το κάπνισμα προστατεύει από κορωνοϊό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr