Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτυχείς οι τελικές δοκιμές του συστήματος AVICOM

Επιτυχείς οι τελικές δοκιμές του συστήματος AVICOM
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα μέσα Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (1η ΤΑΞΑΣ), οι τελικές δοκιμές αξιολόγησης λειτουργίας και απόδοσης του πρότυπου συστήματος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «AVICOM».

Στο έργο συμμετέχουν το ΥΠΕΘΑ (1η ΤΑΞΑΣ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, η Intracom Defense (IDE) και η μικρομεσαία επιχείρηση Inspire Web.

Το ερευνητικό έργο «AVICOM» (T2ΕΔΚ-03852), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», έχει ως στόχο την ανάπτυξη μίας καινοτόμου ολοκληρωμένης λύσης πρότυπης δικτύωσης εμπλεκομένων μέσων της πολιτικής προστασίας που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης, φυσικών καταστροφών κ.α.

Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική υποστηρίζει την αδιάκοπη διάχυση πληροφοριών μεταξύ διαφόρων τύπων μέσων και σταθμών εδάφους, με σκοπό την επαύξηση της «επίγνωσης της κατάστασης», την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση διοίκησης και ελέγχου σε τακτικό επίπεδο.

Κατά τις τελικές δοκιμές, αξιολογήθηκε η αδιάληπτη επικοινωνία μεταξύ των κόμβων του συστήματος (ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ και ενός επίγειου Σταθμού Εδάφους), μέσω της ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης που παρέχει το σύστημα WiSPRevolution που αναπτύχθηκε από την IDE και του εναλλακτικού κυψελωτού δικτύου που εφαρμόστηκε από το Π.Θ.

Παράλληλα, έγινε αξιολόγηση της λειτουργίας των εφαρμογών διοίκησης και ελέγχου που αναπτύχθηκαν από την IDE και την Inspire Web, και οι οποίες απεικονίζουν και ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω κατάλληλου σχήματος επικοινωνίας (API), που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ομάδα του Π.Θ.

Σχετικά με την IDE

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Η IDE συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.

Η εξωστρέφεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία τεκμηριώνονται με όλα τα έγκυρα διεθνή πιστοποιητικά και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr