Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Τεράστιο deal στον χώρο της άμυνας: Στην Israel Aerospace Industries το 90,91% της Intracom Defense

Τεράστιο deal στον χώρο της άμυνας: Στην Israel Aerospace Industries το 90,91% της Intracom Defense
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Israel Aerospace Industries (IAI) μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις προχώρησε στην εξαγορά του 90,91% της Intracom Defence (IDE).

H αξία της συναλλαγής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023.

H υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2023», που διοργανώνεται στο Metropolitan Expo.

Φωτογραφίες: Εύη Σιμοπούλου

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Intracom:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Αναλυτικά:

Υπεγράφη την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES (IAI) για την πώληση της INTRACOM DEFENSE Α.Ε. (IDE), θυγατρικής του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της άμυνας στην Ελλάδα.

Η IDE ειδικεύεται στην παραγωγή εκτοξευτών και υποσυστημάτων βλημάτων, χερσαίων και θαλάσσιων τακτικών επικοινωνιών, υβριδικών ενεργειακών συστημάτων κ.α.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στις χώρες του ΝΑΤΟ και έχει βαθιές και μακρόχρονες σχέσεις με κορυφαίες εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η IDE θα συνεργαστεί με την ΙΑΙ η οποία έχει ήδη επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα ειδικότερα, αλλά και στην Ευρώπη, δίνοντας μια απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ηπείρου στον τομέα της ασφαλείας.

Άρα, αυτό σημαίνει πως η κρατική ισραηλινή αμυντική εταιρεία IAI επιζητούσε την εξαγορά της IDE προσβλέποντας τόσο στον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της όσο και στην ανάπτυξη του αμυντικού κλάδου της, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα που θεωρείται μια καλή αγορά και πελάτης εξοπλιστικών συστημάτων.

Φωτογραφίες: Εύη Σιμοπούλου

ΙΑΙ – IDE: Δύο κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της Άμυνας

Η ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES (IAI) είναι γνωστή παγκοσμίως ως κορυφαία εταιρεία συστημάτων αεράμυνας για θάλασσα και ξηρά και τα μη επανδρωμένα συστήματα της χρησιμοποιούνται από στρατούς ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία επενδύει στην αεροδιαστημική βιομηχανία, με έρευνες και ανάπτυξη «παντρεύοντας» την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία.

Από την άλλη και η INTRACOM DEFENSE (IDE) εργάζεται τα τελευταία χρόνια πάνω στην ανάπτυξη των προϊόντων της στον στρατιωτικό τομέα.

Η Παγκόσμια Στρατιωτική Αγορά Vetronics συμπεριέλαβε την εταιρεία στη λίστα με τους 15 καλύτερους κατασκευαστές έξυπνων συστημάτων μάχης παγκοσμίως, το Σεπτέμβριο 2021.

Η σύνδεση των εταιρειών έχει σημαντικές προοπτικές καθώς ανταποκρίνονται στη δυναμική και στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Φωτογραφίες: Εύη Σιμοπούλου

Ο CEO της IAI, Boaz Levy δήλωσε:

«Η εξαγορά της INTRACOM DEFENSE αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ειδικότερα, και εν γένει στην Ευρώπη.

»Εν όψει της αύξησης των προϋπολογισμών για την άμυνα στην ήπειρο και ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση για συστήματα αεράμυνας – στα οποία η αεροδιαστημική βιομηχανία κατέχει ηγετικό ρόλο και αποτελεί παγκόσμιο όνομα, με μοναδικές και πρωτοποριακές λύσεις.

»Η IAI και η IDE μοιράζονται κοινό όραμα, καθοδηγούμενες από τη διαρκή επιθυμία για αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, και για το λόγο αυτό έχουμε συνεργαστεί περισσότερες από μια φορές σε όλα αυτά τα χρόνια».

Φωτογραφίες: Εύη Σιμοπούλου

Φωτογραφίες: Εύη Σιμοπούλου

Ο Πρόεδρος και CEO της INTRACOM HOLDINGS, Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή σήμερα αποτελεί αναγνώριση των εξαιρετικών ικανοτήτων μιας ιδιαίτερης Ελληνικής βιομηχανίας– της IDE ως μιας παγκοσμίως αναγνωρισμένης εταιρείας.

»Η επιτυχία της IDE είναι αποτέλεσμα επένδυσης 40 ετών σε κεφάλαιο και ανθρώπινη προσπάθεια, με επιμονή και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη.

»Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα συμμετέχουμε στην ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας άμυνας και εν γένει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση υπό τον κ. Τρουλλινό για την επί πολλά έτη εποικοδομητική συνεργασία».

Ο CEO της IDE Γιώργος Τρουλλινός δήλωσε: «Η IDE είναι η κορυφαία βιομηχανία Ηλεκτρονικών Συστημάτων Άμυνας στην Ελλάδα, με μια βάση πελατών που αποτελείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες άμυνας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της IAI, με την οποία συνεργαζόμαστε επιτυχώς επί σειρά ετών.

»Πιστεύω πως αυτή η συναλλαγή θα δώσει στην IDE την ευκαιρία να ενισχύσει και να αναπτύξει τις τεχνικές της ικανότητες και να μεγαλώσει το παγκόσμιο αποτύπωμά της προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής εθνικής άμυνας, καθώς και της ελληνικής και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr