Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βελιγράδι την Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου 2023, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Serbijagas – η κρατική εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου της Σερβίας – συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) στην εμπορία φυσικού αερίου, με στόχο την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφαλείας των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα εργαστούν από κοινού στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, στους τομείς της βελτιστοποίησης προμηθειών και αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ και η Serbijagas συμφώνησαν να εξετάσουν την από κοινού προμήθεια ΥΦΑ, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ελλάδας σε νέα πύλη εισόδου ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) για την ευρύτερη αγορά της Ν.Α Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή (ICGB & FSRU Αλεξανδρούπολης, Interoconector Bulgaria-Serbia, Αποθήκη φ.α Banatski Dvor).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου:

«Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Serbijagas θα θωρακίσει την ενεργειακή ασφάλεια των δύο χωρών.. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την είσοδο της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε μια ακόμη ευρωπαϊκή αγορά, μετά από αυτές της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.

»Η εταιρεία μας έχει, τα τελευταία χρόνια, διπλασιάσει τις ποσότητες που εξάγει, αξιοποιώντας το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας φυσικού αερίου που διαθέτει, το οποίο συνδυάζει μακροχρόνια συμβόλαια και στοχευμένες αγορές spot φορτίων LNG.

»Με στρατηγικές κινήσεις και συνεργασίες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει διαρκώς την επιχειρησιακή της εξωστρέφεια, επενδύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη νέων υποδομών και στην βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια εφοδιασμού των αγορών της Ν. Α Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»

Ιράν: «Μηδενική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ» – Οι «παραγωγικές συνομιλίες» του Τραμπ «ψευδείς ειδήσεις» και «ψυχολογικές επιχειρήσεις»

Ιράν προς ΟΗΕ: Ελεύθερη η διέλευση «μη εχθρικών» πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Στενά του Ορμούζ: Εγκλωβισμένα 3.200 πλοία και δεκάδες χιλιάδες ναυτικοί

Στελέχη πετρελαϊκών προειδοποιούν για μακροπρόθεσμες ζημιές από τον πόλεμο με το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν την κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr