Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CYBER ALERT: Απετράπη αυτοκτονία 16χρονης

CYBER ALERT: Απετράπη αυτοκτονία 16χρονης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απετράπη το Σάββατο περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου από 16χρονη, η οποία ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» σε συνεργασία με τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε πρωινές ώρες της 4-4-2015, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.

Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διεξήγαγε επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και εντόπισε εγκαίρως την 16χρονη, η οποία είχε προβεί σε αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι.

Η αυτοχειρία της ανήλικης απετράπη, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών και αφού διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι η ανήλικη αποπειράθηκε να οδηγηθεί στην αυτοχειρία, γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr