Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκληματική οργάνωση “δάγκωνε” άγρια γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες

Εγκληματική οργάνωση “δάγκωνε” άγρια γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων-funds και χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσε επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και από την Ελλάδα, δίνοντας υποσχέσεις για μεγάλα κέρδη και αποδόσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, συνελήφθησαν με εντάλματα τα πέντε αρχηγικά μέλη και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 25 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Ανάμεσα στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης είναι και πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας – εφοπλιστής, ο οποίος επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά κατάλαβε πως επρόκειτο για απάτη και κατάφερε να πάρει πίσω ένα μέρος των χρημάτων του. Μάλιστα, ήταν ένας από τα θύματα του κυκλώματος που κατήγγειλαν τη δράση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να του «έφαγαν» 60 εκατ. ευρώ!

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει πολύπλοκα εταιρικά σχήματα (FUNDS), και χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι», με το πρόσχημα των επενδύσεων, εξαπατούσαν επενδυτές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ενδοοικογενειακή βία: Χειροπέδες σε 33χρονο από το Ηράκλειο που απείλησε και εκφόβισε τη σύντροφό του

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr