ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς προσπάθησαν να κλέψουν δύο Ρουμάνες μηχάνημα ΑΤΜ

Πώς προσπάθησαν να κλέψουν δύο Ρουμάνες μηχάνημα ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 11-5-2016 στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), δύο 40χρονες αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, για απάτη μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργήθηκε με τη συνεργασία Διευθυντή Ασφαλείας Πιστωτικού Ιδρύματος, οι δράστιδες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, προσέγγιζαν ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων. Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.

foyrketa

Οι πελάτες-θύματα, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν την διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά κατά την έξοδό τους από το ΑΤΜ εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Μετά την αποχώρηση των θυμάτων τους, οι συλληφθείσες προσέγγιζαν εκ νέου το ΑΤΜ, όπου παραβίαζαν με τον ίδιο τρόπο το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα δεσμευμένα χαρτονομίσματα.

Με την παραπάνω μέθοδο, η οποία είναι γνωστή ως μέθοδος «φουρκέτα» (cash trapping), οι συλληφθείσες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον εκατόν τέσσερις (104) παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων (4) πιστωτικών ιδρυμάτων, από όπου απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -12.400- ευρώ. Η δε ζημία, από τις φθορές που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσόν των -39.100- ευρώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Η Ινδία πληρώνει για το ιρανικό πετρέλαιο σε κινεζικό γουάν υπό το καθεστώς εξαίρεσης από τις αμερικανικές κυρώσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιώθηκε και ο Στουρνάρας τα κατάφερε – Ο Μητσοτάκης τον προτείνει και για τρίτη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ουίλιαμς (Fed): Ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr