Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί 104 άτομα για το “Παραδικαστικό 2” – Ποιοι είναι

Στο σκαμνί 104 άτομα για το “Παραδικαστικό 2” – Ποιοι είναι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο σκαμνί θα κάτσουν 104 άτομα για το “Παραδικαστικό κύκλωμα 2″και είναι αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

“Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1143/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη μεταξύ άλλων οι: Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο Ιάκωβος – Παύλος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και άλλοι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.

Κατά περίσταση τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία που επί χρόνια χειρίστηκαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος.

Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι “δώρου” την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος συνολικά 36 ενταλμάτων σύλληψης κατηγορουμένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, αλλά και τη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή του κράτηση έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

Τέλος, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποκαλύψεις MEGA: Πολιτικό πρόσωπο με σημαντική παρουσία παγίδευσε 11 πρόσωπα μέσω sms

«Σουρωτήρι» το ψηφιακό κράτος – Κατέρρευσε για 2η φορά η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις

Τσίπρας από Καλαμάτα: Η Δικαιοσύνη δεν είναι ο Ντογιάκος

Θαλασσινό νερό στο Μετρό στον Πειραιά – «Δεν θα πνιγεί κανείς» λέει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό

Τσίπρας σε επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ: Ο Ντογιάκος σε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr