Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαφιόζικη ληστεία τράπεζας με ομηρία στους Αμπελοκήπους – Πώς έδρασαν οι ληστές

Μαφιόζικη ληστεία τράπεζας με ομηρία στους Αμπελοκήπους – Πώς έδρασαν οι ληστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπελόκηποι, Ληστεία, Ληστεία Τράπεζας,

Άγνωστοι ληστές με την απειλή όπλων εισέβαλαν σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους, επί της λεωφόρου Κηφισίας και άρπαξαν 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Την ώρα της ληστείας υπήρχαν πελάτες στο κατάστημα, ενώ οι δράστες που είχαν όπλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κράτησαν ομήρους μέχρι να πάρουν τη λεία.

Οι ληστές “μπούκαραν” ο ένας μετά τον άλλο στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα και τους ανάγκασαν να κατέβουν στο υπόγειο, όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν τελικά να ανοίξουν και άρπαξαν τα χρήματα που περιείχε, ενώ άδειασαν και τα ταμεία.

Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν, χρησιμοποιώντας πιθανότατα μοτοσικλέτες. Τότε οι υπάλληλοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, αφού οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας λίγο πριν κλείσει «ξεγελώντας» τις κάμερες καθώς φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Στόχος τους φαίνεται πως ήταν να κλέψουν και τις θυρίδες καθώς ήταν εφοδιασμένοι με τρυπάνια, πράγμα πουκατάφεραν.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η λεία από τις 21 θυρίδες τις οποίες παραβίασαν στο διάστημα των περίπου δύο ωρών που παρέμειναν στην τράπεζα.

Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει βίντεο της τράπεζας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και έχουν μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πως έδρασαν.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.

Οι αστυνομικοί πάντως είναι εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ’ έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Συνελήφθη 43χρονη για κλοπές – Τραυμάτισε μια νοσηλεύτρια και έναν αστυνομικό

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr