Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχρέωναν ενήλικους κι ανήλικους να ζητιανεύουν

Υποχρέωναν ενήλικους κι ανήλικους να ζητιανεύουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εμπόριο Ανθρώπων, Τρίπολη,

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εμπορία ανθρώπων, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, τρεις Ρουμάνοι, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 32 ετών, καθώς και μία 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς ομοεθνείς τους, ενήλικους και ανήλικους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, με σκοπό τον εκφοβισμό τους, εξανάγκαζαν αυτούς να επαιτούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα μέλη διέρχονταν από τα σημεία και αφαιρούσαν το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζαν τα θύματά τους, ενώ τους εφοδίαζαν με την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των μελών, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -948,5- ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr