Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό ήταν το πηγάδι “κρυψώνα” των αρχαιοκάπηλων στη Νεμέα (φωτο)

Αυτό ήταν το πηγάδι  “κρυψώνα” των αρχαιοκάπηλων στη Νεμέα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιοκαπηλία, Αρχαιολογία, Νεμέα,

Σε ένα πηγάδι , σε βάθος πολλών μέτρων, καλυμμένα με λάσπη, σε σημείο δηλαδή πού ούτε φανταζόταν κανείς, ήταν κρυμμένα τα δύο αρχαία αγάλματα, μεσαιωνικά εποχής Φράγκων, ύψους ενός μέτρου και 60 εκατοστών, που απεικονίζουν έναν άνδρα πολεμιστή και μία γυναίκα, τα οποία και εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξαρθρώνοντας μια τεράστια εγκληματική οργάνωση που έχει διεθνή χαρακτήρα.

Το tempo24.gr εξασφάλισε αποκλειστικά τις πρώτες φωτογραφίες μέσα από το πηγάδι στη Νεμέα Κορινθίας από την επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς και κατά την έξοδο των αγαλμάτων από αυτό:

Το σημαντικό που προκύπτει από την εξάρθρωση της οργάνωσης είναι η εμπλοκή των Οίκων Δημοπρασίας σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας, οι ιδιοκτήτες των οποίων γνώριζαν τη δράση και είχαν άμεση επαφή και τους αρχηγούς της σπείρας.

phgadi

phhh

Δρούσε πάνω από 14 μήνες

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκατεσσάρων μηνών και από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξακριβωθεί ότι τα μέλη της ενέχονται σε τουλάχιστον ενενήντα τρείς, αγοραπωλησίες και λαθρανασκαφές αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (650.000) ευρώ.

Τα κλεμμένα αρχαία διοχετεύονταν στους συγκεκριμένους οίκους δημοπρασίας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για αρχαιότητες που χρονολογούνται από το 600 πΧ έως και το 1700 μΧ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή και η διαδικασία υποβολής αιτήματος για την παροχή δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βουλγαρίας.

Τα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, επικοινωνούσαν απευθείας τόσο με τους υπεύθυνους και τους ιδιοκτήτες των οίκων δημοπρασιών, όσο και με αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές, πωλώντας τα αρχαία αντικείμενα σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που κατέβαλλαν για την αγορά τους

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Στo top 10 της Ευρώπης το Χαλάνδρι για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Από Δευτέρα 15/1 ισχύει ξανά εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr