Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η επίθεση στο Πέραμα είχε στόχο τη δολοφονία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η επίθεση στο Πέραμα είχε στόχο τη δολοφονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΜΕ, Πέραμα, Χρυσή Αυγή,

Για «σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση με σαφή ανθρωποκτόνο σκοπό» έκανε λόγο κατά την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο ηλεκτροσυγκολλητής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Μιχάλης Βαξεβάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Κατά την 106η ημέρα της δίκης, ο μάρτυρας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου περιέγραψε στο δικαστήριο με λεπτομέρειες τα όσα έγιναν, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον ίδιο και σε συντρόφους του που έκαναν αφισοκόλληση.

«Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα, φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα. Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές. Ήθελαν αίμα», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε ότι μεγαλοεργολάβοι έβαλαν «μπροστά» τη Χρυσή Αυγή για να «καθαρίσουν» τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ενώ αναφερόμενος στην επίθεση, τόνισε:
«Είδαμε δυο ομάδες ατόμων να έρχονται, περίπου 20-25 άτομα κάθε ομάδα, ενήλικοι, άνδρες, βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια. Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω. Είχαν ταχύ βήμα, μας περικύκλωσαν και άρχιζα να βρίζουν. Μας είπαν να φύγουμε, ‘’εμείς οι Χρυσή Αυγή κάνουμε κουμάντο πλέον εδώ’’. Όταν ο Πουλικόγιαννης του είπε ότι κάνουμε κάτι νόμιμο, έγινε το πέσιμο. Χατζηδάκης, Πανταζής, ήταν οι δυο μπροστά, και δίπλα στον Πανταζή, ο Αντωνακόπουλος. Τον Αντωνακόπουλο, τον φωνάζανε Κούλη στη Ζώνη, έτσι τον ήξερα. Το πλήρες όνομα του το έμαθα στη ΓΑΔΑ. Νιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει, και να μου ρίχνει μια μπουνιά, σφίγγει περισσοτερο ο κλοιός γύρω μας».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση από αρκετά άτομα με ξύλα και με ρόπαλα, ενώ όπως γύρισε, είδε στο έδαφος αιμόφυρτο τον Πουλικόγιαννη. «Μου έδωσε την αίσθηση ότι ψυχομαχεί», σημείωσε ο κ. Βαξεβάνης και πρόσθεσε:

«Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον σύρω, να τον απομακρύνω, τα χτυπήματα δεν είχαν σταματήσει, τρώω ακόμη στην πλάτη, τον αυχένα. Τα κατάφερα, τον πήγα με μεγάλο κόπο, γιατί ήταν σαν τσουβάλι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έσυρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Παραμιλούσε, νόμιζε προφανώς ότι είναι όρθιος, έλεγε “γιατί μας χτυπάτε”. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, γιατί πιστεύει πως δεν ολοκλήρωσαν τον «ανθρωποκτόνο σκοπό» που ο ίδιος απέδωσε στην επίθεση, ο κ. Βαξεβάνης είπε πως «στόχος της επίθεσης ήταν ο Πουλικόγιαννης, ως κεφαλή του Συνδικάτου. Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο και βλέπουν ότι είναι “τσουβάλι”, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει καταλήξει ή όχι».

Αντεγκλήσεις

Ούτε από την σημερινή διαδικασία έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών. Σε μία από αυτές τις στιγμές διαξιφισμών, συνήγορος υπεράσπισης, απευθυνόμενος στους συνηγόρους του ΠΑΜΕ, είπε φωναχτά: «Ας όψεται ο Καραμανλής που σας έκανε νόμιμο κόμμα…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Πέραμα: Σοβαρό τροχαίο για έναν 28χρονο και μια 22χρονη – Ακρωτηριάστηκαν

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Μητσοτάκης: Κυνική ομολογία ότι «δαγκώνει» η ακρίβεια και κούφιες υποσχέσεις

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr