ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βουλιαγμένη: Συνελήφθη και 21χρονη ΑμεΑ για τον καβγά της ξαπλώστρας που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ποινική δίωξη εις βάρος 6 εφοριακών, μεταξύ των οποίων ελεγκτές και προϋστάμενοι της υπηρεσίας, άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.
Οι εφοριακοί κατηγορούνται για υπόθεση, που αφορά πρόστιμο, το οποίο φτάνει το 1 εκατ. ευρώ και καταλογίστηκε προ 7ετίας από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης εναντίον εταιρίας πλαστικών, για φορολογικές παραβάσεις.
Ωστόσο, λόγω παραλείψεων των εμπλεκόμενων εφοριακών, το πρόστιμο παραγράφηκε.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φορολογική αρχή που βεβαίωσε το πρόστιμο φαίνεται ότι δεν κάλεσε τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία για εξηγήσεις, με συνέπεια αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου το αίτημά του να κριθούν άκυρες οι παραβάσεις έγινε δεκτό για τυπικούς λόγους.
Η κλήση του σε ακρόαση εξακολουθούσε να παραμένει στα «συρτάρια» της συγκεκριμένης Υπηρεσίας κι μετά την προβλεπόμενη προθεσμία του 12μηνου για τον εκ νέου καταλογισμό του προστίμου, αυτό παραγράφηκε.
Συνέπεια αυτού ήταν το Δημόσιο να ζημιωθεί από τη μη είσπραξή του.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Συνολικά κατηγορούνται 6 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι και ελεγκτές της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατά την επίμαχη περίοδο.























































