Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διαρρηκτών στην Ηλεία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διαρρηκτών στην Ηλεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία, που αποτελεί καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα, προστίθεται στο ενεργητικών των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι οποίες με μεθοδικότητας, συστηματική έρευνα και συνεργασίας, κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια ακόμα εγκληματική οργάνωση η οποία διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών στην Ηλείας.

Έχουν ήδη συλληφθεί 3 άτομα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δυο ακόμα συνεργών τους, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 37 διαρρήξεις με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι διαρρήκτες να ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Όπως γράφει το patrisnews.com, για τη σύλληψη των δραστών, από νωρίς το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας με τους διοικητές τους Χαράλαμπο Πατσούρη και Χρήστο Αλεξανδρόπουλο, και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με την καθοδήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 30, 28 και 27 ετών.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, ενώ τα πλήρη στοιχεία των δυο από αυτών, ηλικίας 29 και 19 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους πέντε μήνες με συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας τη διάρρηξη μονοκατοικιών, αργά το απόγευμα, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο για την παραβίαση, ενώ αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας έχουν εξιχνιαστεί, έως τώρα, 37 διαρρήξεις οικιών.

Αναλυτικότερα, οι δυο υπηρεσίες, στις περιοχές ευθύνης τους, έχουν εξιχνιάσει τις παρακάτω διαρρήξεις:

-Δεκαεπτά στην πόλη του Πύργου,

-Οκτώ στην πόλη της Αμαλιάδας,

-Δύο στο Καρδαμά,

-Δυο στα Λαστέικα και

-από μία σε Βαρθολομιό, Δουνέικα, Φοναίτικα, Χανάκια, Λεβεντοχώρι, Σκουροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Σπιάτζα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν κατασχέσει δυο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει ανευρεθεί και κατασχεθεί κατά τις έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr