Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου φονιά της Δώρας Ζέμπερη

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου φονιά της Δώρας Ζέμπερη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος.

Με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ο δικηγόρος κάνει γνωστή την απόφασή του και εξηγεί τους λόγους αφού πρώτα σπεύδει να τονίσει πως από την πρώτη στιγμή σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά» αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπόθεση, ο κ. Λουκόπουλος αναφέρει πως «ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Την Παρασκευή ο 58χρονος καθ ομολογία δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού αποχώρησε στις 17.30 συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως ανακριτής και εισαγγελέας τον είχαν προφυλακίσει.

Η Αστυνομία είχε στήσει μια πρωτοφανή επιχείρηση για να τον φυγαδεύσει από τα δικαστήρια.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος περίμενε τον 58χρονο να αποχωρήσει και από τις δυο εισόδους του κτιρίου 9 με την Αστυνομία να προσπαθεί να βρει τρόπους για ασφαλή διαφυγή του.

Τελικά ο 58χρονος παρέμεινε εγκλωβισμένος στα κρατητήρια του κτιρίου 9 για περισσότερο από τρεις ώρες και ενώ στα δικαστήρια βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή εξοργισμένοι συγγενείς και φίλοι της Δώρας επιτέθηκαν και χτύπησαν τον δικηγόρο του 58χρονου την ώρα που αυτός αποχωρούσε από τα δικαστήρια.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για την προστασία του συνηγόρου, ωστόσο, κάποιοι πρόλαβαν και τον χτύπησαν τόσο όσο αυτός περπατούσε, όσο και όταν μπήκε μέσα στο ταξί για να φύγει.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Στη δήλωσή μου της 9ης/11/2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ’ ουδενί να δικαιολογήσει μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

»Σ’ αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή.

»Εν τούτοις, ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή, με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή.

»Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική, η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

»Όσον αφορά τα έκτροπα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους.

»Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

»Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν.

»Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

»Δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος των αστυνομικών απλώς και μόνον επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

»Τέλος παραδίδω στην αξιολόγηση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Ηλιούπολη: Το πιθανότερο σενάριο για τους θανάτους μητέρας και γιου από σφαίρες στο κεφάλι

Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί με σφαίρα στο κεφάλι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr