Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν ο «ψηλός» και ο «κοντός» για 31 ληστείες στην Αττική

Συνελήφθησαν ο «ψηλός» και ο «κοντός» για 31 ληστείες στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ίλιον, Καματερό, Ληστεία,

Δεκάδες ένοπλες ληστείες, με λεία που ξεπερνά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, τις 35.000 ευρώ, είχε διαπράξει, από τον Απρίλιο μέχρι τώρα, συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Στο στόχαστρό της είχε βάλει πρακτορεία ΟΠΑΠ, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγεία και άλλα καταστήματα σε όλη την Αττική.

Οι βασικοί δράστες των ληστειών ήταν δύο, οι οποίοι είχαν γίνει γνωστοί ως ο «ψηλός» και ο «κοντός», λόγω της σωματικής τους διάπλασης (ύψος 1,80 και 1,65) και εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πολλών βίντεο που τους είχαν καταγράψει, καθώς και από στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε στο Καματερό και στο Ίλιον, συνελήφθησαν ένας 32χρονος Βούλγαρος και ένας 29χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκε άλλος ένας 38χρονος Έλληνας, μέλος της σπείρας, ο οποίος αναζητείται.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 31 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα: 11 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, 10 σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ και 8 σε καφετέριες και ταχυφαγεία, καθώς και μία ληστεία σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «Σκρατς» και κλοπή από άλλον πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των τριών κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι ρέπλικα και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο), κουκούλες και ρούχα που φορούσαν στις ληστείες, μικροποσότητες ναρκωτικών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr