Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρινάκης: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Μαρινάκης: Η δίωξή μου είναι πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η δίωξή μου είναι πολιτική», αυτό φέρεται να υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος παρέστη τελικά μαζί με τους συνηγόρους του στη συζήτηση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά για την επικύρωση ή όχι της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews, ο εφοπλιστής που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες οι οποίες σύμφωνα με τη δίωξη που του έχει ασκηθεί από την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα συνδέονται με την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, πέραν του ισχυρισμού του ότι η εμπλοκή του οφείλεται στην κυβέρνηση που τον… κατατρέχει, επικαλέσθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά και τις σοβαρές επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό οι οποίες θα πληγούν αν του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης,οφείλει να έχει παραδώσει και το διαβατήριό του, διαφορετικά κινδυνεύει με αυτόφωρο. Ο ίδιος επικαλείται… ότι δεν το βρίσκει.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκε βεβαίως και το θέμα της απαγόρευσης και για τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους οι οποίοι έχουν καταθέσει τα διαβατήριά τους.

Η ποινική δίωξη

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή και τριών συνεργατών του, για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Παράλληλα, με παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Άγιοι Ανάργυροι: O 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν τη σφάξει

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

ΠΑΣΟΚ: Πήγαν ή όχι από την ΝΔ να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;

Ο Μαρινάκης διαψεύδει την ΕΣΤΙΑ: Αισχρά ψεύδη – στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr