Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ στη Χαλκιδική

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ στη Χαλκιδική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ από ταχυδρομικά υποκαταστήματα της Χαλκιδικής κατηγορείται υπάλληλος των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικού ελέγχου για την περίοδο 2012-2014.

Ήδη το πόρισμα της σχετικής έρευνας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα στην Κασσάνδρεια, φέρεται ότι καταχράστηκε-υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά.

Προκειμένου, μάλιστα, να συγκαλύψει τις πράξεις του, ο ίδιος – σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου – κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων είσπραξης των φερόμενων ως υπεξαιρεθέντων χρημάτων, ενώ φρόντιζε να τακτοποιεί ηλεκτρονικά τις σχετικές εντολές πληρωμής.

Όπως έγινε γνωστό, όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας, αποφασίστηκε η μετάθεση του υπαλλήλου στο υποκατάστημα της Κασσάνδρειας, όπου, όμως, φέρεται να συνέχισε για περίπου ένα εξάμηνο τη δράση του.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες: Άρχισαν τα μπλόκα – Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

ΗΠΑ: Μια «επιδημία διαφθοράς» καλείται να αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr