Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σμπώκος γλίτωσε τα ισόβια για τα εξοπλιστικά – Ποινή κάθειρξης 14 ετών

Ο Σμπώκος γλίτωσε τα ισόβια για τα εξοπλιστικά – Ποινή κάθειρξης 14 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου γα την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού Ερμής ΙΙ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, άλλοτε «δεξί» χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών με την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και του προτέρου έντιμου βίου.

Στους συγκατηγορούμενούς του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο. Πρωτοδίκως ο Α. Κάντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Ν. Λεονταρίδης σε 20.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται στη φυλακή. Και οι τρεις καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Αντώνης Κάντας που το δικαστήριο του αναγνώρισε όπως είχε κάνει και το πρωτόδικο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στον Ν. Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τους τρεις κατηγορούμενος να καταβάλλουν αλληλεγγύως και είς ολοκλήρου αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr