Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προχώρησε τη Δευτέρα η Κρατική Ασφάλεια. Αρχικά είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορμή αποτέλεσε παρέμβαση μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν μέλος της συλλογικότητας που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν κατά την παραμονή τους στον θάλαμο αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης αλλοδαπού κρατουμένου που επίσης νοσηλευόταν αλλά σε διπλανό θάλαμο.

Το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα φέρεται να αντιμετωπίζει την κατηγορία της απειλής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο προσαχθέντας φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου και με απειλές του ζήτησε να αποχωρήσει ο αστυνομικός από τον χώρο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη αν και το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ενημέρωση:

Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε βάρος 39χρονου, ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ο οποίος προσήχθη τη Δευτέρα το βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη συνέχεια συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε την Κυριακή το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός, που συνελήφθη το Σάββατο, στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμόδιους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, πρόκειται να οδηγηθεί την Τρίτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr