Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξάρθρωσαν σπείρα που είχε «ρημάξει» τους φοιτητές στο ΑΠΘ – Ποιους έπιασαν

Εξάρθρωσαν σπείρα που είχε «ρημάξει» τους φοιτητές στο ΑΠΘ – Ποιους έπιασαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε “ρημάξει” σε ληστείες και κλοπές τους φοιτητές του ΑΠΘ και είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Πανεπιστήμιο προχώρησαν αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 19 περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε χώρους του ΑΠΘ και σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν συνολικά 6 νεαροί, τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ανάμεσά τους δύο 17χρονοι Έλληνες και ένας 18χρονος Αλβανός, μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ αναζητείται ένας 44χρονος Αλβανός συνεργός τους.

Οι συλλήψεις αυτές το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της σύλληψης του ληστή του ΑΧΕΠΑ, έχουν γίνει στο πλαίσιο ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού των αστυνομικών Αρχών της Θεσσαλονίκης που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση μορφών παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και εφαρμόζεται μέσω εντατικοποιημένων δράσεων που αποσκοπούν στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι συνέστησαν συμμορία και τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2018 έως και τις 20 Νοεμβρίου 2018, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και κυρίως βραδινές ώρες, είτε με χρήση σωματικής βίας είτε με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, καθώς και κλεμμένο κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr