Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε εξωτικά φρούτα εμποτισμένα με κοκαΐνη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε εξωτικά φρούτα εμποτισμένα με κοκαΐνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εγκληματική οργάνωση που έφερνε κοκαΐνη μέσα σε ταχυδρομικά δέματα αεροπορικώς από τη Νότια Αμερική εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Για το ξερίζωμα του κυκλώματος που έφερνε την κοκαΐνη στην Ελλάδα οργανώθηκε εκτεταμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα.

Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 43 συσκευασίες acai (αποξηραμένο φρούτο – superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους περίπου 36 κιλών (περίπου 15-18 κιλά καθαρής κοκαΐνης), αξίας 500.000 ευρώ.

Η σπείρα έστελνε τα δέματα με αερομεταφορές από τη Νότια Αμερική.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο χημικός που εμπότιζε τις ποσότητες acai, ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη του κυκλώματος.

Μεταξύ τους ένας Έλληνας στη Βραζιλία που φέρεται να είχε επαφή με τα καρτέλ και αναζητείται από τις Αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Η σπείρα πριν από 6 μήνες επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εισάγει στη χώρα μας ρούχα (!) εμποτισμένα με κοκαΐνη, ενώ πριν από 8 μήνες επιχείρηση εισαγωγής κοντέινερ με μεγαλύτερη ποσότητα αναβλήθηκε γιατί συνελήφθη στη Γερμανία ο Αλβανός αρχηγός του κυκλώματος και χρηματοδότης.

Κύκλωμα με συνθετικά ναρκωτικά

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εξάρθρωσε και δεύτερη υπόθεση.

Αυτή αφορά στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας συνθετικών ναρκωτικών (captagon), που προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, μετά από τη συνεργασία με την ομόλογη Τουρκική Υπηρεσία, προέκυψε η μεταφορά, μέσω θαλάσσης, container με περιεχόμενο ράβδους μολύβδου, το οποίο είχε ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από την Λατάκεια Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το Λιμάνι του Πειραιά.

Το συγκεκριμένο container εντοπίστηκε στην περιοχή του Ικονίου Περάματος.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ, βρέθηκαν κατανεμημένες σε 24 παλέτες, 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών (captagon).

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων και έχουν κατασχεθεί περίπου 1.000.000 δισκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr