Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

87χρονος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικη – Θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι

87χρονος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικη – Θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 87χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου, που δεν έχει συμπληρώσει το 10ο και το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η υπόθεση συζητήθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς σε πρώτο βαθμό το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων είχε επιβάλει το 2015 στον 87χρονο σήμερα συνταξιούχο ποινή κάθειρξης 15 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χαρακτηριστικό της ποινής που επιβλήθηκε στον 87χρονο είναι πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα την εκτίσει στο σπίτι του και όχι στην φυλακή (εφαρμόζεται σε όσους καταδικάζονται και είναι άνω των 70 ετών).

Η υπόθεση αφορούσε ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού, ηλικίας 8 ετών τότε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι το 2011 στη Ν. Ιωνία, με τον 76χρονο τότε να αρνείται την κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 87χρονος σήμερα φέρεται να θώπευε στα γεννητικά του όργανα το κορίτσι, το οποίο φέρεται να απειλούσε, να μην φανερώσει σε κανέναν τι γινόταν, λέγοντάς του ότι θα φωνάξει την αστυνομία ή θα τα πει στους γονείς του.

Ο 87χρονος απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής μετέπειτα συμπεριφοράς. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να κηρυχθεί ένοχος.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς της 19χρονης σήμερα κοπέλας, που ήταν παρούσα, ένας αστυνομικός, ο γιος του κατηγορούμενου και δύο ακόμη μάρτυρες υπεράσπισής του, που υποστήριξαν ότι είναι καλός άνθρωπος και δεν έκανε τίποτα από αυτά, για τα οποία κατηγορείται.

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του νέου Ποινικού Κώδικα «όποιος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας έως δέκα έτη και έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας, εκτίει την ποινή ή το υπόλοιπο της ποινής στην κατοικία του, εκτός αν το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, κρίνει ότι η έκτιση της ποινής σε κατάστημα κράτησης είναι απολύτως αναγκαία, για να αποτραπεί από την τέλεση άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων.

Αν το πιο πάνω όριο ηλικίας έχει συμπληρωθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αποφασίζει το δικαστήριο που επιβάλλει την ποινή.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αποφασίζει το συμβούλιο πλημμελειοδικών της περιοχής, που εδρεύει το δικαστήριο αυτό, μετά από αίτηση του καταδικασθέντος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Χριστίνα Αντωνοπούλου: Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα μαστροπείας

Ηλίας Μίχος: Οργή για το «ξέπλυμα» – «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών»

Αθώωση Μίχου για βιασμό και μαστροπεία και καταδίκη της μητέρας της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας

Βία ανηλίκων: Ξυλοκόπησαν και πέταξαν ανήλικο σε κάδο απορριμμάτων στον Βόλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr