Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοντοστάθης είχε ζητήσει 100.000 από θύμα του για να βρει τον θησαυρό του Καντάφι

Ο Κοντοστάθης είχε ζητήσει 100.000 από θύμα του για να βρει τον θησαυρό του Καντάφι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νικόλαος Κοντοστάθης,

Τσουνάμι καταγγελιών έχει δεχτεί η Ασφάλεια Αττικής από πολίτες που δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος προφυλακίστηκε για το θάνατο τριών ανθρώπων και την εξαπάτηση ακόμα 42 πολιτών.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας του ψευτογιατρού προκάλεσε νέο γύρο καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη ξεπέρασαν τις 35 οι νέες καταγγελίες για την δράση του.

Συνολικά οι περιπτώσεις θυμάτων του αδίστακτου ψευτογιατρού, είναι πάνω από 80, εκ των οποίων οι 45 είναι ήδη ταυτοποιημένες περιπτώσεις στην δικογραφία, 15 προέκυψαν πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και περισσότερες από 20 μέσα σε λιγότερο από 24ωρο από την στιγμή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του και μετά.

Οι πολίτες που έχουν προβεί στις 35 νέες καταγγελίες, από αύριο θα καλούνται από την Ασφάλεια, ώστε αστυνομικοί να λάβουν καταθέσεις και γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ενώ οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Πιο σοβαρή είναι μία από αυτές, στην οποία ο καταγγέλλων ανέφερε ότι συγγενικό του πρόσωπο πέθανε από τη δράση του Νίκου Κοντοστάθη.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί η πιστότητα της καταγγελίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο ψευτογιατρός, είναι για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Ο ρόλος συνεργάτη του

Η «μηχανή» που είχε στήσει ο ψευτογιατρός, λειτουργούσε άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια συνεργάτη, ο οποίος εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, τα προσέγγιζε και την κατάλληλη στιγμή, εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους, κατάφερνε να τα παρασύρει στα δίχτυα του Κοντοστάθη.

Σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία επιχειρηματία στο Mega, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά.

»Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο.

»Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε”», ανέφερε ο επιχειρηματίας μιλώντας στο LIVE NEWS.

Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε στο Κουκάκι, σε ένα διαμέρισμα σχεδόν κενό.

Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο.

Ύστερα ήρθε η «λυπητερή», και επειδή το ποσό ήταν μεγάλο και για να μην τρομάξει το υποψήφιο θύμα τους, ο κοινός γνωστός, ο άνθρωπος που τους είχε φέρει σε επαφή, προσφέρθηκε να διευκολύνει τον επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15 χιλιάδες η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3 χιλιάδες ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτών.

»Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800.

»Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», προσθέτει ο επιχειρηματίας.

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε και τις 12 χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται ότι κόστιζε η θεραπεία του, ο κοινός τους φίλος τον προσέγγισε ξανά.

Αυτή τη φορά του ζήτησε 100 χιλιάδες ευρώ, ως τα πρώτα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον Κόντο σε μια απίστευτη ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.

Και γιατροί στο κόλπο;

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο εντοπισμός και άλλων συνεργών του ψευτογιατρού κατόπιν πλήθους μαρτυριών για γιατρούς με τους οποίους συνεργαζόταν αλλά και για την παρουσία του σε κλινικές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί οι οποίοι κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε απάτη.

Η μητέρα του 16χρονου θύματος του Κοντοστάθη επιβεβαιώνει πως το Νοέμβριο του 2017 κατά την διάρκεια εξέτασης από τον πρώτο, βρισκόταν μαζί και ένας Γιατρός Γενικής Ιατρικής.

Ταυτόχρονα, την παρουσία του Γενικού Γιατρού, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, επιβεβαιώνουν και οι γονείς του δεύτερου ανήλικου θύματος.

Ο εν λόγω γιατρός αρχικά είχε καταθέσει στις αρχές πως δεν γνώριζε τον 47χρονο, ενώ εν συνεχεία δήλωσε πως συνεργαζόταν μαζί του από τον 2014, τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε προμηθευτεί από αυτόν φάρμακα για την ασθένεια της μητέρας του.

Την ίδια ώρα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της… μπουλντόζας στην πολυτελή κατοικία του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου με τις αρχές να σκάβουν προκειμένου να ερευνήσουν για την ύπαρξη τυχόν κρύπτης στην οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δίκη ψευτογιατρού: Απαλλαγή για έξι ανθρωποκτονίες – Καταδίκη για πέντε απόπειρες ζήτησε ο εισαγγελέας

Σε δίκη ο Νικόλαος Κοντοστάθης για 12 θανάτους καρκινοπαθών

Ν. Κοντοστάθης: Η εισαγγελέας ζητά παραπομπή σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών

Καταπέλτης η ιατροδικαστής για 12 θανάτους από τη δράση του Κοντοστάθη

Κοντοστάθης: Παρίστανα τον γιατρό αλλά δεν ευθύνομαι για τους θανάτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr