Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργία Μπίκα: Σάλος με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Γεωργία Μπίκα: Σάλος με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2022 ότι έπεσε θύμα βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ενός πάρτι για την αλλαγή του χρόνου.

Η καταγγελία της προκάλεσε σάλο στα social media εξαιτίας της εμπλοκής γνωστών προσώπων της συμπρωτεύουσας αλλά στο στάδιο της ανάκρισης οι ισχυρισμοί της δεν αποδείχθηκαν και αργότερα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον» ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2022 η υπόθεση του βιασμού της μπήκε στο αρχείο.

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Γεωργία Μπίκα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την απαλλαγή του 27χρονου από την κατηγορία του βιασμού.

Η προσφυγή της έγινε παραδεκτή και το ευρωπαϊκό δικαστήριο πρότεινε διακανονισμό ανάμεσα στη Γεωργία Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Νίκο Διαλυνά, δεν θα γίνει δεκτό.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το θέμα δεν είναι η αποδοχή υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά η δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, κυρίως η ηθική.

«Από εκεί και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό.

»Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή, αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών Αρχών» εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Το ότι η υπόθεση του βιασμού της έγινε παραδεκτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τον βιασμό, αλλά ότι το Δικαστήριο αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα για παραλείψεις και αστοχίες.

Κύμα συμπαράστασης στα social media

Οι χρήστες του Twitter έκαναν λόγο στην πλειοψηφία τους για δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα μετά την είδηση ότι η προσφυγή της έγινε παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι περισσότεροι σχολιάζουν την αστοχία της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση του βιασμού της και αποθεώνουν την επιμονή της Γεωργίας για δικαίωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποινική δίωξη για την κακοποίηση και τη θανάτωση του χάσκι της Αράχωβας Όλιβερ

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Χριστίνα Αντωνοπούλου: Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα μαστροπείας

Ηλίας Μίχος: Οργή για το «ξέπλυμα» – «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr