Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεπόλια-Κολωνός – Γιαγιά 12χρονης: Θέλουν να απαγάγουν τη μικρή που εκπόρνευε ο Μίχος

Σεπόλια-Κολωνός – Γιαγιά 12χρονης: Θέλουν να απαγάγουν τη μικρή που εκπόρνευε ο Μίχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία σοκαριστική καταγγελία για απόπειρα απαγωγής της 12χρονης από τα Σεπόλια προχώρησε η γιαγιά του παιδιού.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της μητέρας της Απόστολος Λύτρας λέει ότι η 12χρονη και η οικογένειά της δέχονται ξεκάθαρες απειλές για την υπόθεση.

Παράλληλα η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του παιδιού, είπε ότι σήμερα Τρίτη, θα σταλεί νέο αίτημα για εκ νέου κατάθεση της 12χρονης.

Το κορίτσι θέλει να καταθέσει για ακόμη 5-6 άτομα.

Επίσης η δικηγόρος ζήτησε την άμεση προστασία της 12χρονης αφήνοντας αιχμές για τις Αρχές οι οποίες δεν έχουν μεριμνήσει, όπως είπε, για την ασφάλεια του παιδιού.

Οι απειλές και η επίθεση με μαχαίρι

«Αρχικά μια πέτρα έσπασε την τζαμαρία του σπιτιού στο οποίο διαμένει, αλλά δεν δώσαμε σημασία και το θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός.

»Λίγο αργότερα ο αδερφός της βγαίνοντας στο δρόμο είδε έναν άγνωστο να του κάνει νόημα με την χαρακτηριστική κίνηση να μη μιλήσει», είπε ο κ. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το τελευταίο όμως ήταν ξεκάθαρο.

»Ένας άγνωστος πήγε κρατώντας μαχαίρι έξω από το δωμάτιο της με σκοπό να τον δει η μικρή και να τρομοκρατηθεί.

»Το κορίτσι αντέδρασε και πήγε να τον απωθήσει με συνέπεια εκείνος να αντιδράσει και να την τραυματίσει με το μαχαίρι στο χέρι», πρόσθεσε.

«Η 12χρονη έχει την αίσθηση πως όλα αυτά είναι μια ξεκάθαρη απειλή που σχετίζεται με την υπόθεση», είπε ο κ. Λύτρας.

Ερωτηθείς για το πώς έχει γίνει η γνωστή η διεύθυνση του σπιτιού που μένει η 12χρονη, απάντησε πως δυστυχώς έχει αποκαλυφθεί και από επίσημα χείλη.

Η καταγγελία για απαγωγή

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε αποκλειστικά και η γιαγιά της 12χρονης, καταγγέλλοντας πως η εγγονή της έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής.

Τα στοιχεία του αυτοκινήτου δόθηκαν στην Αστυνομία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Νέο αίτημα για να καταθέσει εκ νέου η 12χρονη

Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη καθώς η ίδια διατίθεται να υποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα, είπε και η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου που εκπροσωπεί επίσης την οικογένεια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει.

»Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να τους υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της ανακρίτριας να κρίνει ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση, η κ. Ταραχοπούλου εξήγησε ότι δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει.

«Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα, ανέφερε η δικηγόρος μιλώντας για 5-6 επιπλέον άτομα.

»Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα για κατάθεση της 12χρονης κι ελπίζω να γίνει δεκτό», ανέφερε τέλος.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει.

»Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», ανέφερε η κ. Ταραχοπούλου.

Είναι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας ρωτήστε την Αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, είπε η δικηγόρος.

«Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Κύκλωμα μαστροπείας: Η «Λορέλα», η «Μαρία» και οι κοινοί σύνδεσμοι

«Κάποια στιγμή η πορνεία ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στην Ελλάδα» – Το προφίλ των συλληφθέντων και η 25χρονη Μαρία

Η 25χρονη Μαρία, η «αρχηγός» του κυκλώματος μαστροπείας στην Αθήνα – Τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα για κάθε κορίτσι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr