Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολωνός – Απόφαση: Ο Ηλίας Μίχος ένοχος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης

Κολωνός – Απόφαση: Ο Ηλίας Μίχος ένοχος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Αθώα η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία, ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

♦Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,

♦Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)

♦Ένοχος για Μαστροπεία

♦Αθώος Εμπορία ανήλικου

♦Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και μαστροπεία ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Μετά την απαγγελία της απόφασης η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Αναλυτικά:

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο σε μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του κοριτσιού από τον Κολωνό που έζησε μία φρίκη λίγο πριν και λίγο μετά την συμπλήρωση των 12 ετών.

Ο 55χρονος κρίθηκε επίσης ένοχος για μαστροπεία, για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Αντίθετα, κρίθηκε αθώος αθώος για εμπορία ανήλικου.

Ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και ένας συνταξιούχος ναυτικός με το όνομα «Μιχάλης» σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν κατά την δικογραφία, πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγριότητα που βίωσε το παιδί.

Ο Μίχος δε, κατηγορείται ότι είχε τον πιο σημαντικό ρόλο στο ασύλληπτο μαρτύριο που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2022.

Οι υπόλοιποι 23, στη συντριπτική πλειονότητα τους ήταν οι λεγόμενοι «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης που οδηγούνταν η ανήλικη μαθήτρια και προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις.

Εννέα από αυτούς, ήταν άνθρωποι της γειτονιάς ή της ευρύτερης περιοχής που έμενε η ανήλικη.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα για τη δυσώδη υπόθεση, ο ρόλος που αποδίδεται στον 55χρονο είναι βασικός καθώς ουσιαστικά οι δικαστικές Αρχές του προσάπτουν ότι έσυρε ένα παιδί στην κόλαση.

Ο Μίχος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί τον Απρίλιο του 2022:

«Της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά» αναφέρουν οι δικαστές για τον τρόπο που η 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού.

Ο Μίχος στη συνέχεια εξώθησε την ανήλικη, που μέσα στον Ιούλιο συμπλήρωσε τα 12 χρόνια της, στα φρικιαστικά ραντεβού, ενώ φέρεται να διακινούσε και πορνογραφικό υλικό του ανήλικου παιδιού.

Για τον «Μιχάλη», στη δικογραφία αναφέρεται πως προωθούσε το κινητό της 12χρονης σε μέλη συγκεκριμένου chat για να «συναντήσουν» το παιδί, ζητώντας τους, να πουν στη 12χρονη πως «είναι από τον Μιχάλη» για να εξασφαλίζει ο ίδιος την «μεσιτεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Μητέρα στον Βόλο κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για βιασμό του 4χρονου γιου της

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα μητέρα για κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr