ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),


















































Ενεργειακή διέξοδος μέσω Ανατολικής Μεσογείου: Η αναβίωση του EastMed ως απάντηση στα αδιέξοδα
Οι «Πυραυλικές Πόλεις» του Ιράν: Τα υπόγεια φρούρια όπου κρύβεται το καθεστώς
Ο Νίκος Δένδιας στο Κατάρ συναναντήθηκε με τον Εμίρη, τον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Άμυνας που προσκάλεσε στην Ελλάδα
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που θα επιβλέψει το τέλος του πολέμου
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτά είναι τα 13 στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ στη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κατηγορείται για απάτη ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπάλληλος, η οποία εργαζόταν σε κεντρική υπηρεσία και διαχειριζόταν σημαντικά χρηματικά ποσά, φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ξεπερνά το 1.000.000 δολάρια κατά την περίοδο 2014-2021.
Η απάτη αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαίο έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ, ο οποίος κατέδειξε την ύπαρξη πλαστών παραστατικών σε εξοδολόγια που είχε καταρτίσει η υπάλληλος.
Μετά από αναφορά του ΟΗΕ, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αρχικά διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δήλωσε αναρμόδια και επέστρεψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της υπαλλήλου για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Κατά την εξέτασή της από τον εισαγγελέα, η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ελλιπή συστήματα ελέγχου και ισχυριζόμενη ότι είναι θύμα των ανωτέρων της.
Η υπόθεση συνεχίζεται με την ανάθεσή της σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου η κατηγορούμενη θα κληθεί να απολογηθεί.























































