ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων στην Αττική: Έξι συλλήψεις

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων στην Αττική: Έξι συλλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων στην Αττική, με έξι συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας παθολόγος, ένας λογιστής και τρεις φαρμακοποιοί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι τρεις γιατροί και τέσσερις φαρμακοποιοί.

Το κύκλωμα, που δρούσε από το 2021, χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες και ΑΜΚΑ αλλοδαπών για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, κυρίως ψυχοτρόπων και άλλων σκευασμάτων που απαιτούν ιατρική συνταγή.

Στη συνέχεια, τα φάρμακα αυτά πωλούνταν σε ενδιαφερόμενους, προκαλώντας οικονομική ζημιά στον ΕΟΠΥΥ.

Ο λογιστής δημιουργούσε τις εικονικές εταιρείες, προσλαμβάνοντας αλλοδαπούς και εξασφαλίζοντάς τους ΑΜΚΑ, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί δεν γνώριζαν τη χρήση των ΑΜΚΑ τους, θεωρώντας την πρόσληψη ως τρόπο εξασφάλισης διαμονής, ασφάλισης και επιδομάτων στην Ελλάδα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία αλλοδαπού, ο οποίος διαπίστωσε τυχαία ότι στον ΑΜΚΑ του είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα χωρίς να έχει επισκεφθεί γιατρό.

Μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει αποκαλύψει πάνω από 1.000 παράνομες συνταγές και μία εικονική εταιρεία στο όνομα αλλοδαπής.

Συνολικά, φέρονται να εμπλέκονται οκτώ φαρμακεία στην Αθήνα και την Καλλιθέα και τέσσερις παθολόγοι.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025. Οι έρευνες της ΔΑΟΕ συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης

Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Μικρόβια στο αίμα», διάγνωση καρκίνου, σειρά από σκευάσματα και θεραπείες που κόστιζαν εκατοντάδες ευρώ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ρολόι αξίας 200.000 ευρώ φέρεται να έχει ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος – Ερευνάται αν είχε καταχωριστεί ως δώρο

Ισραηλινή Πρεσβεία: Ο δεσμός μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι μία φιλία αιώνων – Η δεξίωση της Πνινάτ Γιανάι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr