Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Citigroup: Ποιες μετοχές θα αυξηθούν μέχρι και 70%

Citigroup: Ποιες μετοχές θα αυξηθούν μέχρι και 70%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Citigroup, Ομόλογα,

Η ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να φαίνεται παγιδευμένη σε χαμηλή ανάπτυξη και πληθωρισμό, αλλά οι ευρωπαϊκές μετοχές προβλέπεται να αυξηθούν ως και 70% ως το τέλος του 2016, εκτιμά η Citigroup.

«Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσφέρουν στους επενδυτές μια ιστορική διαφορά απόδοσης έναντι των εταιρικών και κρατικών ομολόγων», αναφέρει η τράπεζα σε σημείωμα που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας πως ποτέ οι μετοχές της περιοχής δεν ήταν τόσο φθηνές σε σχέση με τα ομόλογα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

«Οι τιμές των μετοχών θα αντιδράσουν, βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, σε μια γενικότερη αναζήτηση αποδόσεων από τους επενδυτές» σημειώνει.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε όλη την Ευρώπη έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, με αρκετές χώρες να δανείζονται με αρνητικά επιτόκια. Οι αποδόσεις αναμένεται να παραμείνουν χαμηλά, καθώς η ΕΚΤ ξεκινάει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Ενώ τα επιτόκια δεν πρόκειται να μείνουν στα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα για πάντα, είναι πολύ πιθανό ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα μείνουν χαμηλά, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες» τονίζει η τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Citigroup αύξησε τον στόχο του Stoxx 600 για το τέλος του 2015 στις 450 από 400 μονάδες, ενώ για τέλος του 2016 βλέπει τον δείκτη να ανεβαίνει στις 550 μονάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το πιο αισιόδοξο σενάριο ο δείκτης θα έχει αυξηθεί κατά 70% ως το τέλος του 2016, σκαρφαλώνοντας στις 670 μονάδες.

ΠΗΓΗ: Euro2day.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσμικοί επενδυτές από το εξωτερικό κάλυψαν πάνω από το 80% της έκδοσης των δύο ομολόγων του Δημοσίου

Στις αγορές με πενταετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. ανοίγοντας ξανά το 30ετές ομόλογο

Κερδίζει και από τα χρέη της η Γερμανία – Και δανείστηκε και πήρε τόκους 7 δισ. ευρώ!

Ρουμπινί: Θέμα χρόνου η κατάρρευση του δολαρίου – Έρχεται χάος στις αγορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr