Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κινέζοι θέλουν το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Οι Κινέζοι θέλουν το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη Fraport, που επαναλαμβάνει συνεχώς το ενδιαφέρον της για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, σειρά πήραν και οι Κινέζοι.

Συγκεκριμένα, η Fridemann Pacific Asset Management (FPMA) Ltd, σε συνεργασία με την εταιρεία Shenzen Airport Group, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο να καταστήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων πύλη εισόδου Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της επενδυτικής FPMA Ltd., Μάικ Πόουν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τις οποίες αναδημοσιεύει η «Καθημερινή», ανέφερε ότι η εταιρεία θα ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Πόουν σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους προκειμένου να έχει επαφές για το συγκεκριμένο θέμα με τους αρμόδιους φορείς.

«Θεωρούμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες επιλογές για τους Έλληνες» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας για να προσθέσει πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο τουρισμό. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως με τη νέα κυβέρνηση οι πιθανότητες ώστε τα σχέδια των FMAP και Shenzen να βρουν πρόσφορο έδαφος, αυξάνονται καθώς η δεύτερη από τις δύο εταιρείες είναι κρατική. Από την άλλη, η Fridemann Pacific Asset Management είναι ιδιωτική επιχείρηση η οποία επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία αερομεταφορών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr