ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα, Αττική, Ιδιωτικοποιήσεις, Κίνα,


















































Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο
Ιερουσαλήμ: Αινιγματικό υπόγειο σύστημα σηράγγων
Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου - Εν
Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου - Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά τη Fraport, που επαναλαμβάνει συνεχώς το ενδιαφέρον της για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, σειρά πήραν και οι Κινέζοι.
Συγκεκριμένα, η Fridemann Pacific Asset Management (FPMA) Ltd, σε συνεργασία με την εταιρεία Shenzen Airport Group, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο να καταστήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων πύλη εισόδου Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.
Ο επικεφαλής της επενδυτικής FPMA Ltd., Μάικ Πόουν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τις οποίες αναδημοσιεύει η «Καθημερινή», ανέφερε ότι η εταιρεία θα ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος».
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Πόουν σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους προκειμένου να έχει επαφές για το συγκεκριμένο θέμα με τους αρμόδιους φορείς.
«Θεωρούμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες επιλογές για τους Έλληνες» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας για να προσθέσει πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο τουρισμό. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε».
Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως με τη νέα κυβέρνηση οι πιθανότητες ώστε τα σχέδια των FMAP και Shenzen να βρουν πρόσφορο έδαφος, αυξάνονται καθώς η δεύτερη από τις δύο εταιρείες είναι κρατική. Από την άλλη, η Fridemann Pacific Asset Management είναι ιδιωτική επιχείρηση η οποία επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία αερομεταφορών.























































