Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλοι συμφωνούν για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Όλοι συμφωνούν για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατώτατος Μισθός, Πάνος Σκουρλέτης,

Την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ συμφώνησαν εργοδότες και εργαζόμενοι, παρουσία του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων , αύξηση του κατώτερου μισθού και αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών συμφωνούν στην αύξηση του κατωτάτου μισθού, με τους εργοδότες να προτείνουν την σταδιακή αύξηση του στα 751 ευρώ έως το 2016, και τους εργαζομένους να αντιπροτείνουν την άμεση και εφάπαξ αναπροσαρμογή.

Οι κοινωνικοί εταίροι χαιρέτησαν την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου μετά από πέντε χρόνια και επανέλαβαν τη θέση τους για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς παρεμβάσεις και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις πάντως διατυπώνουν ενστάσεις σε ενδεχόμενη επαναφορά των ωριμάνσεων και υποστηρίζουν ότι η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους θα “πέσει” στις επιχειρήσεις και ζητούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «εμείς εμμένουμε στη λογική του κοινωνικού διαλόγου σε αντίθεση με αυτό που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, οπότε μονομερώς αποφάσιζαν και έκαναν πράξη τη βίαιη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Δ. Αυγέρη: Κάποιοι ετοιμάζουν ήδη κόμμα – Πώς να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr