Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street: Παγκόσμιος Αρμαγεδδώνας εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ!

Wall Street: Παγκόσμιος Αρμαγεδδώνας εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανώτατα στελέχη της Wall Street και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη στην Ουάσιγκτον προειδοποιούν τους Ευρωπαίους να μην αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από την Ευρωζώνη, ανησυχώντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβράδυνε την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα προκαλούσε αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό politico, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι τόσο τρομακτική όσο το 2012 σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της –πάντα σε κρίση Ελλάδας- αλλά μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξει μία συμφωνία γρήγορα.

Κάποιοι θα ήθελαν να αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της, αλλά στη συνέχεια στη συζήτηση μπαίνει η Lehman Brothers, η ρωσική χρεοκοπία, ακόμη και η δολοφονία στο Σαράγιεβο το 1914 (αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου).

Η θεωρητική συζήτηση για το πόσο έτοιμος είναι ο πλανήτης για την αντιμετώπιση ενός Grexit σύντομα εξελίσσεται σε μία συζήτηση και φόβο κατά πόσο ακόμα και τώρα μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα.

Η κατάληξη είναι ότι η Wall Street και η Ουάσιγκτον θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr