Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΑλβανίαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα επιβιώσετε μέχρι τον Ιούλιο, τονίζουν οικονομολόγοι της Credit Suisse

Θα επιβιώσετε μέχρι τον Ιούλιο, τονίζουν οικονομολόγοι της Credit Suisse
Διαβάστε σχετικά για Credit Suisse, Ελλάδα,

Η Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο κοντά στην χρηματοοικονομικό άβυσσο όπως προβλεπόταν προηγουμένως, και θα μπορούσε πιθανώς να «επιβιώσει» μέχρι τον Ιούλιο χωρίς περαιτέρω βοήθεια, αναφέρουν οικονομολόγοι της Credit Suisse.

Σε ανάλυσή της με τίτλο Greece: Die another day, η Credit Suisse αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει έλλειψη ρευστού, και η κατάσταση επιδεινώνεται.

Αλλά παρά την προφανή επιδείνωση της θέσης ρευστότητας της χώρας, «θεωρούμε ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμη να επιβιώσει, για άλλον ένα μήνα περίπου, χωρίς εξωτερική οικονομική υποστήριξη».

Και τόνισε δε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει μέχρι τον Ιούλιο, εάν χρειαστεί, όταν λήγουν τα δάνεια της ΕΚΤ.

Οι αναλυτές της Credit Suisse δίνουν χαμηλή πιθανότητα για ένα default event τον επόμενο μήνα και αναμένουν μια συμφωνία να επιτευχθεί μέχρι τον Ιούνιο, το αργότερο.

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει μια ξεκάθαρη ανθεκτικότητα τους τελευταίους μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν εκταμιευτεί στην χώρα επίσημα κεφάλαια για τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες».

Άλλοι οικονομολόγοι ποντάρουν επίσης σε μια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο. Η Daiwa Capital Markets ανέφερε σε σημερινό της report ότι δεν περίμενε κάτι από την συνεδρίαση του Eurogroup στην Ρίγα, αλλά «ανανεώνει τις παραινέσεις προς την ελληνική πλευρά να συντάξουν έναν συνεκτικό προϋπολογισμό».

Η Credit Suisse ωστόσο προειδοποιεί ότι όσο δεν επιτυγχάνεται μια συμφωνία, το ρίσκο της «αποτυχίας» παραμένει. «Αυτό θα μπορούσε να πάρει την μορφή μιας χρεοκοπίας και επιβολής capital controls, όχι ενός Grexit.

Μια τέτοια έκβαση θα έβαζε την ανάπτυξη της ευρωζώνης σε κίνδυνο, μέσω της μετάδοσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο», αναφέρει η Credit Suisse.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο συνοριακό πέρασμα στις Πρέσπες μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

Βόρεια Μακεδονία και στον ΟΗΕ – Το μήνυμα Γκουτέρες – Στο «κενό» οι ρωσικές απειλές

Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία ενισχύουν τις οικονομικές τους σχέσεις

Η 2η Τριμερής των προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου στην Αθήνα

Τη Δευτέρα τριμερής Προέδρων Βουλής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr