Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατούλης: Η 13η σύνταξη θα δοθεί φέτος

Στρατούλης: Η 13η σύνταξη θα δοθεί φέτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, Εφάπαξ, Συντάξεις,

Κατηγορηματικός ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2015 αφού η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο Δημήτρης Στρατούλης.

“Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016”, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είπε: “Για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει διάταξη νομοθετική στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ’ αόριστον. Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν παγωμένες οι μειώσεις”.

Ο Δ. Στρατούλης εξήγησε και για ποιο λόγο το υπουργείο Εργασίας έστειλε έγγραφο – που αποκάλυψε η εκπομπή – με το οποίο ζητά από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες και με ποιο επιτόκιο έχουν κατατεθεί.

Όπως τόνισε στόχος δεν είναι να πιεστούν οι διοικήσεις των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμα αυτά – τα οποία εκτίμησε σε 1,2 δισ. ευρώ – στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ αλλά να γνωρίζει το υπουργείο ποια ποσά υπάρχουν και με ποιους όρους και διαγωνισμούς έγιναν οι καταθέσεις αυτές.

“Επειδή μας είπαν ότι αυτά τα χρήματα είναι με 0,3% σε τράπεζα, με 0,5% , με 0,9% και ο,τι το μεγαλύτερο επιτόκιο είναι στο 2,45% δηλαδή μικρότερο από το 2,7% που δίνει το Δημόσιο και η ΤτΕ ο γγ του υπουργείου ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει τα ρευστά διαθέσιμα και που τα έχουν κι αν έχουν δοθεί με διαγωνισμό ή όχι”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ είπε πως ήδη η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γ. Ρωμανιά εξετάζει διάφορα σενάρια με στόχο “τα εφάπαξ να είναι περίπου τα ίδια με αυτά που δίνονταν μέχρι 31/8/2013”.

“Η δομή που έχουμε συζητήσει και με την ΑΔΕΔΥ είναι να παίρνουν όσα έχουν δώσει συν ένα τεχνικό επιτόκιο ώστε να οδηγούνται περίπου στο επίπεδο εκείνο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ από 15 έως 19 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 1-5 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr