ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εμπειρογνώμονας για το Ιράν προειδοποιεί: «Πρέπει να στοχοποιηθεί άμεσα ο νέος Ανώτατος Ηγέτης»
Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις
Λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι το 2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στην εξουσία - Αναλυτές προειδοποιούν: «Είναι πιο επικίνδυνος από τον πατέρα του»
Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει τις επόμενες 30 ημέρες, διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί» ανέφερε ο contrarian επενδυτής Μαρκ Γκραντ στο CNBC σχολιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Southwest Securities μίλησε στο CNBC μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να εντατικοποιήσει τις συζητήσεις με τους πιστωτές ώστε να λυθούν όλα τα ανοιχτά θέματα και να αποφύγει η Ελλάδα μια χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.
«Είμαι με την άποψη της μειοψηφίας, αλλά ποιο είναι το νέο;» είπε χαρακτηριστικά ο Γκραντ προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Ο Γκραντ ανέφερε επίσης ότι δεν προβλέπονται χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων λόγω του «σοβαρού προβλήματος» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Η θέση μου είναι ότι ζούμε στη χώρα των θαυμάτων», πρόσθεσε ο Γκραντ. « Η χώρα των θαυμάτων είναι ένα μέρος που ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital δήλωσε ότι υπάρχει μια «σαφή πεποίθηση» μεταξύ των θεσμικών επενδυτών η Ελλάδα θα λάβει την έκτακτη χρηματοδότηση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.
«Το ερώτημα είναι, πόσο μας νοιάζει σε αυτό το σημείο και αυτή την ώρα;» δήλωσε χαρακτηριστικά.























































