Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σταθάκης αποκάλυψε πότε θα αρθούν τα capital controls

Ο Σταθάκης αποκάλυψε πότε θα αρθούν τα capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πολύ σύντομα» θα αρθούν τα capital controls εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Τετάρτη, τονίζοντας ότι γίνονται συνεχώς βήματα για τη χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών με στόχο την εξομάλυνση της εισροής εισαγωγών και των εξαγωγών.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των επιχειρήσεων για εισαγωγές αξίας μέχρι 20.000 ευρώ, χωρίς παραστατικά ενώ σχετικά με το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων έγκρισης από τις τράπεζες σχολίασε ότι αυτή διαρκεί 7-10 μέρες, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που διαρκεί περισσότερο και δεν οφείλεται αυτό μόνο στις τράπεζες αλλά και στη γραφειοκρατία.

Για τα κόκκινα δάνεια ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και το θέμα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημείωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε, για τα εταιρικά δάνεια, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδέα να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια μέσω ενός παράλληλου συστήματος, προς το τραπεζικό, που θα διαχειριζόταν το θέμα με όρους αγοράς.

Σε ότι αφορά στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράει κανονικά η συμφωνία ιδιωτικοποίησης, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί Μάρτιο του 2016 και όσον αφορά τις πληροφορίες για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζεται, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο γερμανικός όμιλος στην αναζήτηση χρηματοδότησης ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κοινοποίηση.

Για τα θέματα εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ , ο υπουργός ανέφερε ότι για την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, θα συνεχιστεί ο δίαλογος μέχρι τον Οκτώβριο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αλλαγή στάσης του κ. Σταθάκη, ως υπουργός, για την χρησιμότητα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, απάντησε ότι “ούτε τώρα την επικροτώ αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα και θα εφαρμοστούν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr