Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται το ραβασάκι του Μνημονίου

Έρχεται το ραβασάκι του Μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα 4,8 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός του Μνημονίου τον οποίο θα πληρώσουν οι πολίτες μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελµατίες, αγρότες και επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία της Εφορίας για την εξόφληση σειράς φόρων, ενώ ταυτόχρονα θα πληγούν από τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα.

Τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για τον επόμενο χρόνο θα πληρώσουν επιχειρήσεις αλλά και αγρότες, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού θα πληρώσουν τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όλοι σχεδόν οι πολίτες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Στον αέρα παραμένει το θέμα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αυξάνεται ο φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια, καταργείται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το αγροτικό πετρέλαιο και έρχεται βροχή νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση παράλληλα θα πάρει το επόμενο διάστημα μια σειρά από επώδυνα μέτρα:

-Από 1η Οκτωβρίου χάνουν την έκπτωση στον ΦΠΑ μια σειρά από νησιά. Τα υπόλοιπα θα την υποστούν τον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει καταργηθεί παντού. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια νησιά θα χάσουν πρώτα τον μειωμένο ΦΠΑ.

-Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται, ακόμη, ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6% στο 13%.

-Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισµού 2016. Οι φόροι το 2016 θα είναι αυξημένοι κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

-Τον Οκτώβριο θα αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων. Θα αυξηθεί το επιτόκιο της κάθε δόσης, ενώ θα μπουν εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για το ποιοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν µε το σηµερινό αριθµό δόσεων και ποιοι σε λιγότερες.

-Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αυτόµατες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.

-Προβλέπεται αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017.

-Αυξάνεται η φορολογία για τα εισοδήµατα από ενοίκια στο 15% από 11% για εισοδήµατα µέχρι 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για άνω των 12.000 ευρώ.

-Μειώνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρµανσης: Το µνηµόνιο ορίζει ότι θα πρέπει να µειωθεί κατά 50% η δαπάνη για την επιδότηση του πετρελαίου θέρµανσης.

-Οι αγρότες θα προµηθεύονται το πετρέλαιο ακριβότερα σταδιακά σε τιμή του πετρελαίου κίνησης χωρίς καμία επιστροφή φόρου.

-Εκτός των φορολογικών μέτρων μέσα στον Οκτώβριο έρχονται μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό και άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr