ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μύκονος, Νάξος, Νησιά Αιγαίου, Πάρος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκιάθος, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,


















































Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η πρώτη ομάδα νησιών στα οποία καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ.
Πρόκειται για τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο και τη Σκιάθο στα οποία από 1η Οκτωβρίου καταργείται η μείωση των συντελεστών κατά 30%.
Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει και μια δεύτερη ομάδα νησιών, ενώ σε 15 μήνες αναμένεται το μέτρο να γενικευθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αποζημίωση των μόνιμων κατοίκων που έχουν χαμηλό εισόδημα.
Οι κάτοικοι αυτών των νησιών πάντως θα δουν τους συντελεστές του ΦΠΑ να αυξάνονται και να συμπαρασύρουν μαζί τους τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι κάτοικοι των πρώτων νησιών που θα υπαχθούν στον αυξημένο ΦΠΑ θα δουν τον υπερμειωμένο συντελέστη να αυξάνεται από το 6% στο 9%, τον χαμηλό από το 9% στο 13% -εκεί θα υπαχθούν και τα ξενοδοχεία- και τον βασικό συντελεστή από το 16% σήμερα στο 23%”.
Η αύξηση προκαλεί έντονες αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα για το μέλλον των νησιών, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες χάνουν την ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα.
Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Την 1η Οκτωβρίου, την 1η Ιουνίου 2016 και την 1η Ιανουαρίου 2017.























































